'Nema ne': Poznati Youtuber zgrozio regiju uznemirujućim izjavama o silovanju!

08/04/2021

Ne zaboravite da uvijek i bez iznimke, 'NE' znači 'NE'!

Kao izrazito uznemirujuć, opasan i šokantan dao bi se opisati intervju kojeg je Nikola Jovanović, inače javnosti poznatiji pod nadimkom Nixa Zizu dao prilikom gostovanja na televiziji Hype.

Zanimljivo je da je, nakon kraćeg uvodnog dijela, sam Nikola inicirao razgovor o spomenutoj temi istaknuvši kako je važno da djevojke koje gledaju nauče nešto korisno, budući postoji opasnost da se svaka od nas jednog dana suoči s takvom situacijom. No, ono što je uslijedilo, nitko nije očekivao, a jednako kao što su intervjuom bili uznemireni gledatelji diljem regije, svojim je izjavama isprovocirao i voditeljice koje su u jednom trenutku napustile studio.

Tako su, prema njegovom mišljenju, za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje u jednakoj mjeri krive i žene koje nose provokativnu odjeću, uđu muškarcu u automobil, ili se pak nakon dopisivanja pojave kod njega u stanu, kao i muškarci koji, svi redom, kako je istaknuo, žene promatraju kao seksualne objekte. 

'Ne podržavam nasilje, ali žene, morate razmisliti malo s kim se viđate i zašto se viđate', 'To što ima ili nema prava ne znači da ti nisi kriva. Ako naletiš na tako neku budalu koja je pijana i drogirana, a ti ideš ulicom polugola, ti si isto kriva. Kriva si ti što si prošla, nije on samo kriv' i 'Tu nema ne. Trebaš znati da si slabiji spol. Šalješ gole slike muškarcu i dođeš kod njega gola kući navečer i ako mu kažeš tu 'ne', to je jako veliki problem, razumiješ?' samo je dio izjava kojima je na najgnjusniji način još jednom podsjetio zbog čega se o svim spomenutim problemima mora glasnije i češće razgovarati. Jer dok svijetom hodaju osobe koje su uvjerene kako se ženino 'NE' iz bilo kojega razloga ne treba poštivati, u velikom smo i ozbiljnom problemu.

Bez obzira na to kakvu odjeću nosile, bila naša suknja 20 cm dulja ili kraća, smatrao li netko našu frizuru i šminku seksipilnom, protumačio flert kao otvoreni poziv na seks, ljubili se s frajerom, goli ležali jedno uz drugo ili već krenuli sa seksom, bile u situaciji s muškarcem kojega smo tek upoznale, potpunim neznancem ili pak dečkom ili suprugom, 'NE' znači 'NE'.

 

Photo credit: Screenshot

Mia Elliott

Novo

Komentiraj