Navike kojima nema mjesta u životu samosvjesne i zrele žene!

15/05/2020

Broj 2. Svi smo krivi :/

1. Kasniti na dogovor i misliti kako je to ok, ili čak slatko. Ne, nije nimalo! Svi znamo i za gužve, i tramvaje koji kasne i sve ostale probleme koje svi imamo, ali odgovorna odrasla osoba poštuje vrijeme i vodi računa da se negdje pojavi kada je potrebno, pa makar to značilo da mora izaći iz kuće i par sati ranije no inače.

2. Kupovati namirnice i bacati ih u smeće, uz pretjerano trošenje novca na hranu izvan kuće. Znamo koliko je hrana koju jedemo vani praktična, no ona je najveći trošak. Ako već kupujete namirnice, vodite računa da ih doista i potrošite.

3. Držati kompletan novac na jednom mjestu. Investicije su nešto o čemu biste definitivno trebali razmisliti. Vaš novac ne bi trebao besmisleno čkomiti na nekom štednom računu do kraja vašeg života. Napravite plan štednje za mirovinu, ali i onaj investicijski.

4. Zanemarivati svoju kožu. Dok smo mladi, puno puta zaboravimo na pravilnu brigu o koži, i to uglavnom zato što ne vidimo negativne učinke loših životnih navika dok ne uđemo u određene godine. Ali zato smo mi tu da vas podsjetimo da je sunce snažnije no što mislite i da je vrijeme da počnete voditi računa o preuranjenom starenju, borama, depigmentacijskim mrljama i umanjenju šansi da razvijete tumor kože.

5. Izbjegavati doktore. Za mnoge je millennialse posjet doktoru na koji izgube nekoliko sati kako bi nešto provjerili ili 'riješili' vjerojatno najveći gubitak vremena. Svi mislimo kako će problem nestati sam od sebe, no ako su vam potrebni tjedni da prebolite običnu prehladu i ako konstantno patite od istih problema, vaše vam tijelo želi nešto poručiti. Poslušajte ga!

6. Izabirati pasivnu agresiju. I ne mislimo samo u vezama. Izbjegavate li suočavanje s problemom kad god vas nešto muči, imate veliki problem. Umjesto da ljude tjerate da čitaju između redaka i ruju po vašim mislima, otvoreno recite što vas muči i što biste željeli promijeniti. Uživo! Jer online jednostavno vodi do previše pogrešnih interpretacija.

7. Odbijati komplimente. Komplimenti su nešto najbolje što postoji. Uz čokoladu. I seks! Oni su emocionalna valuta zahvaljujući kojoj se, kada je u našim rukama, osjećamo kao milijun dolara. Idući put kada vam netko kaže da blistate i zračite, nasmijte se, zahvalite i ponosno dignite glavu.

8. Trošiti previše novca na trendovske stvari. A posebno u svim onim situacijama u kojima ste duboko u sebi sigurni da vam se stvar koju ste upravo kupili zapravo uopće ne sviđa. Postoji razlika između eksperimentiranja s raznim stilovima i prikrivenog osjećaja nelagode jer po gradu hodate u prozirnim sandalama na plažu.

9. Otkazivati dogovore bez nekog posebnog razloga. Znamo da biste ponekad samo odjurili doma, skinuli grudnjak, zavarili se pred televiziju i drijemali, ali ako to već radite 6 dana u tjednu, nemojte to učiniti i onaj sedmi, kada biste se napokon trebali naći s prijateljima. A posebice ako je u pitanju jedan od onih rijetkih trenutaka u kojima nitko nema obaveza i imate priliku biti svi na broju.

10. Mrziti svoje tijelo. Nećete biti zadovoljni samima dobom sve dok ne prihvatite i ne zavolite svaki i najmanji dijelić sebe. Razmišljate o tome na sljedeći način: vaše je tijelo jedino koje ćete ikad imati. Do sada ste cijeli život uz njega i najmanje što možete učiniti je voljeti ga!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj