Najvažnije životne lekcije koje želite usvojiti ASAP!

13/07/2020

Lekcija broj 1: loši frajeri se ne mijenjaju. Ali se zato možete promijeniti vi i odlučiti da s lošim frajerima više nećete imati posla. Nikad!

Dvadesete nisu probni period za odrastanje. To su godine u kojima odrastate. I stječete navike koje će vas vjerojatno pratiti cijeli život. I postavljate temelje za cijeli svoj život. Pobrinite se da budu kvalitetni i stabilni.

Pijani seks nije dobar seks! Možda ćete pijani lakše pristati na seks, no teže ćete ga realizirati. Njemu se neće dignuti, vi se nećete navlažiti, bit će vam zlo, a netko bi se mogao i onesvijestiti. Tko bi to želio?

U stvarnom životu, nikoga nije briga za srednju školu! Bili ste super popularni i očekujete da ćete jednako popularni biti i dalje? Nikoga nije briga! Bili ste glavna jadnica, štreberica, pametnjakovićka koju nitko ne podnosi? Nikoga nije briga!

Napustite posao koji mrzite i koji vam uništava život. Ništa, ali ništa nije vrijedno toga da vam uništava život iz dana u dan. Radite li po cijele dane i još k tome radite nešto što mrzite, razmislite o novom poslu.

Promišljanja o tome zašto vam se kreten ne javlja samo su gubitak vremena. Que sera sera. To bi na francuskom značilo da će šupak završiti sam samcat. Energiju koju imate usmjerite na vlastitu sreću. Loši frajeri se ne mijenjaju.

Štedite! Jer nema ništa gore nego kad ostanete bez prebijene lipe! Ok, ne morate svaku kunu stavljati na stranu, ali razmislite treba li vam doista 18. parfem, ili 37. par cipela ili štogod da vam je palo na pamet.

Ne morate partijati cijelo vrijeme! Niste više na fakultetu. Budete li se ponašali kao da ste još uvijek tinejdžerica, postat ćete kronično umorni, depresivni, nezadovoljni i demotivirani za napraviti išta konstruktivno. Ostanite ponekad kod kuće, skuhajte si fini čaj, zavucite se pod dekicu i uživajte u dobrom filmu ili knjizi. I pustite svoje tijelo da malo dođe k sebi!

Nemojte piti na prazan želudac! NIKAD! Inače ćete završiti guglajući što je to žuto što ste upravo povratili. To je žuč!

Osiguranje vam je potrebno. Najozbiljnije! I ono zdravstveno, i ono životno. I što ga prije krenete uplaćivati, to bolje za vas!

Uvijek imajte sa sobom niske cipele! Morate li nositi visoke pete dugo vremena, ubacite u torbu balerinkice. U jednom trenutku, kada više ne budete mogli stajati na nogama od bolova i umora, bit ćete nam zahvalni na ovom savjetu.

Ništa se dobro ne događa nakon 2 ujutro! Ali stvarno ništa. A i u to vrijeme je teže nabaviti taxi.

Naučite kako u krevetu dobiti ono što želite. Ono što želite dobit ćete samo ako naučite reći što želite. Nemojte se sramiti svojih želja!

Nisu svi prijatelji vrijedni toga da zauvijek ostanete prijatelji. Netko vam može biti prijatelj još iz vrtićkih dana, no to ne znači da je taj netko dostojan vašeg vremena i vaše pažnje. Ne treba vam u životu netko zbog koga se osjećate kao govno!

Ničiji ciljevi se ne bi trebali osuđivati. Nema svatko iste ideje, planove, želje i ciljeve. Vi se možda ne želite udati i biti majka, i to je u redu. Ne osuđujte nikoga i činite sve kako biste ostvarili ono o čemu vi sanjate.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj