Najsnažniji saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma!

25/05/2020

Svakodnevna konzumacija ovog čudesnog napitka može za vaše tijelo učiniti puno više nego što mislite...

Zeleni čaj smatra se najzdravijim napitkom na svijetu zahvaljujući brojnim antioksidansima koje sadrži, kao i nutrijentima koji blagotvorno djeluju na cjelokupan organizam. Pospješuje kognitivne sposobnosti, smanjuje rizik od razvoja karcinoma, a dokazano djeluje i u borbi protiv suvišnih kilograma.

Naime, zeleni čaj, kako je dokazala studija objavljena u časopisu 'American Journal of Clinical Nutrition', ubrzava metabolizam za čak četiri posto konzumira li ga se tri puta dnevno. 4% možda ne zvuči kao značajan postotak, no zahvaljujući samo ovom ubrzanju metabolizma to znači gubitak dodatnih 60 kalorija dnevno, a to može dovesti do gubitka od čak 3 kilograma godišnje.

Da bi zeleni čaj najbolje djelovao na organizam, trebalo bi ga, naravno, konzumirati nezaslađenog, svježe skuhanog. Zaboravite na gotove zelene čajeve koji su pretrpani umjetnim sladilima i brojnim drugim sastojcima od kojih na kraju imate više štete no koristi. Zelenom čaju poželjno je dodati malo limunovog soka koji također pozitivno djeluje na organizam, a osim toga i poboljšava okus zelenog čaja.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj