Najpogubnije navike na putu do karijernog uspjeha

22/02/2021

Možda se vama čine nebitnima, ali su puno bitnije nego što mislite...

Kašnjenje
Uvijek postoje situacije izvan vaše kontrole zbog kojih će vam se dogoditi da zakasnite, no ako se takve situacije ponavljaju svakog tjedna ili dana, zapitajte se nije li problem u vama. Želite li da vas kolege i vaši nadređeni shvate ozbiljno i poštuju vas, trudite se uvijek stići sve na vrijeme. Na vrijeme dolazite na posao i na vrijeme izvršavajte zadatke koji se od vas očekuju, bez odgađanja.

Stav
Svatko od nas na poslu ima kolege koji nas iritiraju, za koje smatramo da posao ne shvaćaju ozbiljno i da ga ne obavljaju kako bi trebali, no sve dok ne budete upravljali vlastitim poslom i zaposlenicima, trudite se poštivati sve svoje kolege. Budite ljubazni, simpatični i pošteni. Zamjeranje kolegama ne može vam ni na koji način pomoći već samo odmoći.

Tračevi
Ako ste ikada i sami doživjeli da ste tema uredskih ogovaranja, onda znate koliko je to iritantno i koliko šteti nečijoj reputaciji. Tračeve ostavite za kavu s najboljim prijateljicama, a prema kolegama se odnosite dostojanstveno i s poštovanjem koje i smi očekujete od drugih.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj