Najgore stvari koje možete napraviti nakon prekida

23/02/2021

Znamo da će vam sve s liste zvučati jako privlačno, ali to je daleko od dobrog razloga da to i učinite!

1. Zvati ga svaki put kada ga se sjetite. Ako vam vaš bivši padne na pamet svakih 7 minuta, ne morate se brinuti. Nije to ništa neobično. Uostalom, kako da vam ne padne na pamet kad čujete vašu pjesmu/kada pronađete u stanu neki komad njegove odjeće/kada je na televiziji nešto što ste obožavali zajedno gledati/kada netko u bircu naruči njegovo omiljeno piće? Kao što smo rekli, nije ništa neobično što ga se često sjetite, no kontaktiranje svaki put kad ga se sjetite definitivno prelazi u sferu ludila i opsesije. Nije luda ideja ni izbaciti iz stana baš sve što vas, iz ovog ili onog razloga podsjeća na njega.

2. Dijeliti sve uspone i padove vašeg emocionalnog rollercoastera na Facebooku. Ovo pogotovo vrijedi za kamuflirane postove u kojima ga zapravo pljujete. Jer zapravo svi vaši prijatelji jako dobro znaju na koga se odnosi status tipa ''neki ljudi će zauvijek ostati seronje'' ili ''sve se događa s razlogom''. A u očima svih onih koji to čitaju vi ćete djelovati kao osoba koja nije uspjela pronaći način kako da nastavi sa svojim životom. Redovito mantrajte: Facebook nije moj osobni dnevnik. Facebook nije moj osobni dnevnik! Facebook nije...

3. Promijeniti frizuru. Uđete li u frizerski salon nakon prekida, čisto zbog osjećaja potrebe za drastičnom promjenom u životu, izlažete se opasnosti da iz salona izađete izgledajući kao Javier Bardem u filmu ''No Country For Old Men''. Znate li što je gore od toga što ste upravo ostavljeni? To što ste ostavljeni i imate užasnu frizuru. Za sve promjene na svome tijelu (uključujući i tetovaže i piercinge), pričekajte da vas prođe emocionalni uragan.

4. Pokušati ostati jako dobri prijatelji. Vrlo je jednostavan način za otkriti jeste li spremni gledati ga kao prijatelja. Zamislite sljedeći scenarij. Sjedite s njim na kavi i slušate njegove priče o njegovoj novoj dragoj. Ako mislite da vam to ne bi bilo nimalo ugodno, razvijanje prijateljstva apsolutno ne dolazi u obzir.

5. Započeti ozbiljnu vezu s novim frajerom. Da budemo potpuno jasni - skroz je ok imati afericu, avanturicu, flert ili one night stand s novim frajerom, no upuštanje u novu vezu koje podrazumijeva i emocionalni angažman nije najpametnija ideja. Jer uskakanje u vezu nije najpametniji način za prebolijevanje bivše veze. Ulazak u novu vezu opravdan je isključivo ako upoznate frajera s kojim doživite ljubav na prvi pogled. Ali zapravo! Bez maštanja o bivšem!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj