Najbolja vijest za sve vlasnice velikih guza

09/11/2020

Samo se nemojte previše opustiti!

Prije nego se krenete radovati, imajte na umu da su jedno obline, a drugo prekomjerni kilogrami. Ako je objektivno gledano vaš indeks tjelesne mase u granicama normale, odnosno niste prekomjerne tjelesne težine, već samo mislite kako bi vaša guza trebala biti manja i mršavija, slobodno odahnite.

Prekomjerna težina je i dalje loša za vaše zdravlje. Stvar je u tome da ako vaše tijelo ima oblik kruške, niste sretniji od onih čije je tijelo u obliku jabuke samo zato što ćete jednostavnije pronaći odjeću koja vam pristaje, nego i zato što je masnoća koja se kod vas skuplja u području bedara i stražnjice u stvari tampon zona za masti koje bi na drugim mjestima mogle biti opasne.

Masnoća na guzi, za razliku od one oko struka, smanjuje razinu kolesterola i štiti od dijabetesa. Zaključak oksfordskih znanstvenika o zdravoj masnoći na guzi dobar je izgovor i utjeha ako vam se ne da vježbati ili ako silni treninzi i zdrava prehrana ne urode plodom, zar ne? No, nemojte previše zabušavati. Tjelovježba i zdrava prehrana čine dobro vašem zdravlju.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj