Modeli koji su promijenili sadašnji standard ljepote

17/08/2015

Hrabri, posebni, originalni i lijepi – upoznajte jedinstvene modele koji osvajaju modnu industriju.

Nekoliko smo koraka bliže svijetu u kojemu postoji jedan model muškarca ili žene koji definira pojam ljepote. Zahvaljujući raznim kampanjama, ali i velikim umovima koji ljepotu vide iznad plave kose i vitkoga tijela, danas pred sobom imamo veliki broj atipičnih modela koji pokazuju kako je sve nepravilnosti moguće pretvoriti u prednosti kojima će osvojiti svijet.

Nama su puno ljepši i zanimljiviji upravo zbog svoje jedinstvenosti.Winnie Harlowwinnie

Ona piše nova pravila. Ona stvara povijest. Ona inspirira milijune. Njezino ime je Winnie Harlow.

Winnie ima 20 godina i dolazi iz Toronta, a specifična je zbog svoje jedinstvene kože. Naime, ova ljepotica boluje od vitiliga, ali je i prvi model koji je svoje kožno oboljenje iskoristila kao inspiraciju.

Vrlo je tražena upravo zbog nevjerojatne karizme i duha koji nosi u sebi, zbog čega je i angažirana za „Desigual“ i „Diesel“, a snimila je i brojne reklame i kampanje.

„Moj recept za uspjeh zapravo je vrlo jednostavan: Zavolite se. Svakom djeliću sebe pružite mnogo ljubavi, zagrlite se i budite ponosni. Tek kad sam to naučila, postala sam uspješna. Sad me obasipaju poslovnim ponudama“, rekla je Winnie dodavši kako stanje kao što je vitiligo nikako ne bi trebalo utjecati na život.“


Jack Eyers

jack

Jack je prvi muški model koji je s amputiranom nogom prošetao modnom pistom u New Yorku. Kad je Jack bio mlađi, desna mu se noga nije razvila, pa je sa 16 godina pristao na amputaciju. Ipak, Jack je odbio svoj nedostatak sakriti i povući se. Baš suprotno, često nosi kratke hlačice kako bi cijelom svijetu pokazao kako život s protezom i ne mora biti tako loš. Osim što je hrabar, Jack je izuzetno zgodan jer vrijedno radi kao trener i sigurni smo da je njegova manekenska karijera tek na početku.


Robyn Lawley

robyn

Ova ljepotica bila je prvi plus size model koji je krasio Australski Vogue i Cosmopolitan, ali se također našla i na naslovnici francuskog časopisa Elle. Najpoznatija po reklamiranju kupaćih kostima, ali i po ohrabrivanju i motiviranju djevojaka diljem svijeta promičući zdrav izgled i obline. Osim manekenske karijere, Robin uspješno vodi blog o prehrani, a izdala je i kuharicu zdrave prehrane.


Jamie Brewer

jamie

Vjerojatno sote već vidjeli i zavoljeli Jamie u seriji „Američka horor priča“, ali donosimo još razloga za divljenje. Jamie je prva manekenka s Downovim sindromom koja je prošetala modnom pistom u New Yorku i razbila sve predrasude kad je u pitanju ovaj genetski poremećaj. Ova ljepotica danas inspirira ljude oboljele od Downovog sindroma da se priključe i ostvare sve svoje snove.

„Čast mi je biti uzor svim mladim ženama i ohrabriti ih da budu ponosne na to što jesu“, rekla je Jamie.

Jamie se, također, priključila borbi za poboljšanje zakonskih odredbi za osobe s invaliditetom i da se izbaci termin „retardiran“ iz upotrebe u državnom zakonodavstvu.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj