Mitovi o uspješnim ženama

06/08/2015

Baš kao što smo mi žene uspješne u multitaskingu, uspješne smo i na mnogim životnim poljima paralelno...

Uspješna karijera podrazumijeva hladnu, apatičnu kuju. A ta hladna, bezdušna kuja uvijek nekako uspije od sebe otjerati najboljeg mogućeg frajera na svijetu, koji je spreman momentalno poginuti za nju. Naravno da se ispostavi da je sporedni glavni lik u priči zapravo još bolji od onog otjeranog jer on još k tome ima i moć pretvoriti je u osjećajno živo biće.

Uspješne žene uvijek misle da su podbacile kao majke. Mogućnost da svome djetetu osigurate siguran dom pun ljubavi, vrhunsko obrazovanje i razvijanje natruha svakog mogućeg talenta i potencijala definitivno vas ne čini lošim roditeljem. Osim toga, netko tko je dovoljno inteligentan da uspije postići zavidnu karijeru, dovoljno je inteligentan i da zna balansirati između bitnih stvari u životu.

Uspješne žene su prezauzete za seks. U filmovima, uspješne su žene toliko zauzete da nemaju nimalo vremena za sebe, a kamoli frajere. Pa se na kraju nešto spetljaju s kolegom/asistentom budući je on jedina osoba koju redovito mogu viđati. To je najobičnije sranje, baš kao i pretpostavke da uspješne žene ne mogu imati i karijeru i obitelj i ljubavni život. Mi možemo sve! Kad ima volje, ima i načina!

Jedino što vas može opustiti je seksi frajer. Baš poput Katherine Heigl u filmu 'The Ugly Truth' kada ju Gerard Butler izluđuje upravljajući nezinim vibrirajućim gaćicama na poslovnoj večeri. Nju to oduševi u tolikoj mjeri da odmah pada ničice, i odjednom je seksi i opuštena i nosi raspuštenu kosu.

Uspješne žene zapravo potajno mrze svoje karijere. Ma naravno, zašto bi itko bio sretan zbog super uspješne karijere koja ti priušćuje osobno zadovoljstvo zbog uspjeha, poštivanje od strane drugih i još k tome hrpu novaca?! Vjerojatno svakome dobro dođe malo odmora i predaha, ali daleko od toga da je netko super uspješnom karijerom duboko frustriran.

Budete li razmišljali samo o karijeri, završit ćete potpuno sami. Zašto je uopće nepisano pravilo da je apsolutno svakoj osobi potrebna veza da bi bila sretna? Baš kao što ne žele svi djecu, neki ne žele vezu i zadovoljni su upravo svojim životom takvim kakav je. Živite samo onako kako vi to želite i radite samo ono što vas čini sretnom!


Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj