Kako kupiti poklone i ne proglasiti bankrot?

19/02/2021

Čini li se i vama da lista poklona svake godine raste? Hvata li vas panika zbog stanja u novčaniku i obaveza koje morate ispuniti? Duboko udahnite i držite se naših savjeta. I bez brige, nećemo vam sugerirati da se do iduće godine pretvorite u Grincha!

Sastavite popis!

Na popis stavite ljude koje planirate razveseliti nekom sitnicom, ideje za poklon koje vam padnu na pamet (vjerujte da je i to bitno jer kad vam jednom odlete iz glave, vrlo je lako moguće da ih se nećete tako lako sjetiti) te budžet kojim raspolažete. Podijelite budžet na ljude s liste ili odredite koji vam pokloni na vrhu liste prioriteta.

Provjerite portale za grupnu kupovinu!

Na mnogim ćete portalima za grupnu kupovinu pronaći odlične ideje za poklone po doista prihvatljivim cijenama. Samo vodite računa da detaljno čitate kompletnu ponudu kako ne biste previdjeli neke uvjete kupnje, kao npr. do kada se neki bon mora iskorititi i slično.

Poklonite svoje vrijeme i talent!

Pokloni koje sami izradite, osim što će vam uštedjeti novac, značit će puno više vama bliskim osobama budući da ćete u te poklone doista unijeti dio sebe. Sami izradite ukusne delikatese, nacrtajte sliku ili izradite komad nakita. Pustite mašti na volju, a inspiraciju pronađite na nekom od mnogih DIY blogova i siteova.

Kupujte online!

Stvar koja košta 200 kuna, koštat će jednako i u dućanu u gradu i u online shopu, no budete li ju ciljano kupili putem interneta, uštedjet ćete na benzinu, plaćanju garaže, kave u pauzi i sličnim popratnim sadržajima koji će vas mamiti na svakom uglu. U udobnosti svog doma, svakako ćete naići na manje iskušenja.

NE kupujte za sebe!

Mnogi od nas prilikom shopping pohoda jednostavno ne mogu odoljeti nekoj sitnijoj ili krupnijoj stvari koju vidimo za sebe. Ako vam je blagdanski budžet ograničen, ovakvo vam je ponašanje strogo zabranjeno. Držite se popisa za kupnju i barem jednom zaboravite na sebe. I ne zaboravite ono najbitnije - poanta Božićnih blagdana nije u kupnji skupih poklona. Ovo je vrijeme ljubavi, sreće, uživanja s najbližima. Dovoljan je i maleni znak pažnje kojim ćete nekome pokazati da ga volite!

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj