4 mala trika za veliku uštedu u budžetu!

21/05/2018

Nikako da se sastanete sa svojim novcem tj. čini vam se da vam klizi kroz prste? Evo kako sitnicama možete zaustaviti "odljev"

POPUST "ZA DVOJE". Što god radili, radite to s prijateljicom ili prijateljem. Bez obzira želite li se upisati na tečaj tenisa ili salse, većina takvih aktivnosti nudi popuste "dva za jedan". U restoranu ste? Postoje restorani u kojima su porcije toliko velike da su dovoljne za dvoje - odaberite takvo mjesto i podijelite omiljeno jelo s najboljom frendicom, baš kao i račun. 

KUPUJTE NA AKCIJAMA. Mnoge trgovine imaju akcije na tjednoj i mjesečnoj razini. Počnite ih pratiti na njihovim web stranicama i uštedjet ćete gomilu novca. 

DVAPUT PROMISLITE. Što god planirali kupiti, nemojte to čini u žaru trenutka. Dajte si rok od 20 minuta u kojem ćete željenu stvar odložiti, napraviti krug po trgovini (ili ulici), pa tek onda donijeti odluku o kupovini. U većini slučajeva tih će 20 minuta biti dovoljno da si priznate da vam ta stvar uopće ne treba. 

NE BACAJTE. Što? Pa recimo, četkicu iz dobre maskare koju ste potrošili. Operite je i sačuvajte. Stručnjaci, naime, tvrde da glavna razlika između dobre i loše maskare nije u sadržaju već u formi i kvaliteti maskare. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj