Loša strana strasti koju osjećamo prema kavi

10/07/2017

Svaki gutljaj u kojem uživate ima svoju cijenu...

Kava ne postavlja glupa pitanja. Ona jednostavno razumije. Zato je s njom sve bolje. Ili? Iako je velika vjerojatnost da ne možete zamisliti dan bez ispijanja svog omiljenog napitka, uživanje u njemu ima i svojih loših strana:

Kiselost i čirevi na želucu. Imate li mnoštvo obaveza i manjak vremena za doručak, velika je vjerojatnost da će vam šalica kave biti sve što ćete konzumirati. No kava je jako kisela i može vam ozbiljno iziritirati crijeva i probavu, uzrokujući pretjeranu kiselost organizma i čireve. Pojedite nešto pa tek onda popijte kavu i bit ćete ok.

Tremor tijela. Jeste li pretjerano osjetljivi na kofein? Jedna šalica kave previše može vas držati na rubu tijekom cijelog dana. Ruke koje se tresu, povišen krvni pritisak i lupanje srca na duge staze su itekako štetni pa biste trebali uzeti u obzir smanjenje količine kave koju konzumirate. Možete se prebaciti i na kavui bez kofeina, ali to nekako nije to, zar ne?

Nesanica. Osim što pretjerano konzumiranje kave može dovesti do tremora, može ozbiljno poremetiti i vaš bioritam. Sigurni smo da ste iskusili užasno naporan dan nakon kojeg ste legli u krevet i koliko god ste to željeli, niste uspijevali zaspati. Slobodno vi krivite poruku koju vam je poslao on ili svađu koju ste imali s kolegicom na poslu, ali kladili bismo se da je glavni krivac ipak pretjerani unos kave.

Ovisnost. Koliko ste se puta probudili strgani samo zašto što vas je ona kava jučer predugo držala budnima. Pa ste odjurili na još barem jednu kavu, ili više njih, kako biste ponovno imali energije. U pitanju je začarani krug iz kojeg je teško izaći. No važno je da kava razumije, zar ne?

Žuti zubi. Nekoliko mjeseci ili godina svakodnevnog uživanja u kavi rezultiraju osmijehom koji je daleko od onog zadivljujuće bijelog. A svi znamo koliko nam je divan osmijeh bitan. Kava vam možda podiže energiju, ali isto tako snižava kvalitetu vašeg osmijeha. Naravno, nije u pitanju samo kava. I čajevi i vino imaju isti učinak. Srećom za ovaj problem postoji rješenje u vidu mnogih sredstava za izbjeljivanje zuba kao što je i novi make up za vaše zube. Signal White Now Touch olovka će vam pomoći da svom osmijehu vratite bjelinu i sjaj.

2

Pritisak gumba i ravnomjerni nanos sve su što vam je potrebno da uvijek možete računati na spektakularan osmijeh. Najbolji dio? Možete ju koristiti koliko god često želite!
 

Advertisement

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj