Lista stvari s kojima ne trebate čekati tridesetu

07/04/2021

Jer bi tada moglo biti prekasno!

1. Saznajte što vas čini sretnima

Dvadesete su idealno vrijeme da saznate tko ste i što vam se sviđa, a što ne - to je ključ sreće. Pronađite posao u kojem ćete uživati, bavite se nekim zanimljivim hobijima i provedite neko vrijeme uspješno radeći jednu stvar - dizajnirajući život koji volite.

2. Cijenite svoj paket

Svi smo rođeni s jedinstvenom kombinacijom osobina, talenata i neobičnosti. Ovaj jedinstveni "paket" mogao bi biti vaš najveći kapital ako identificirate svoje posebnosti. Oblikujte svoj život cijeneći i njegujući ih. Da, vi imate nešto što može doprinijeti svijetu!

3. Čitajte koliko god možete

Žao nam je što vas moramo razočarati, ali jednom kada budete imale djecu, partnera, kuću i zahtjevnu karijeru, jednostavno nećete imati puno slobodnog vremena.

4. Uspostavite zdrave navike

Postavite dobar temelj koji će vas nagraditi zdravljem i dobrim izgledom desetljećima (jer ne želite izgledati zapušteno s 40). Dakle, ne preskačite kremu za zaštitu od sunca i noćnu kremu. Redovito vježbajte, spavajte dovoljno, smanjite unos brze hrane, zaslađenih pića i kofeina, a povećajte unos zdrave hrane (naročito voća i povrća) i vode.

5.  Pospremite svoj teret

Neraspakirane rane iz prošlosti mogu stati na put vašem uspjehu i sreći. Ako su prošle godine, a vi i dalje niste preboljele bivšeg, krivite roditelje za stvari koje vam ne idu dobro u životu, sabotirate sebe na poslu ili u vezama... Ili imate bilo kakvu vrstu psihološke ili emotivne blokade, razmislite o posjeti terapeutu ili čitanju dobre 'self help' literature.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj