Ovoga petka, točno u podne, doznajte sve o ključnim trenucima kojima je Cosmopolitan mijenjao svijet!

13/05/2021

Zašto je nezaobilazno štivo za mlade žene, časopis koji zadire u teme u koje se drugi ne usuđuju i čime je i kako promijenio svijet, na LEAP Summitu će odgovore dati glavna urednica Aleksandra Orlić...

Cosmopolitan se još davnih dana nazivalo Biblijom za mlade žene. Otkako je prvi put objavljen u New Yorku 1886. godine podržavao je velike brendove i inicijative, dajući vjetar u leđa genijalnim ženama koje su stajale iza njih. Kao brend je pomno osluškivao bilo društva oko sebe, pratio sva zbivanja, promjene, čežnje i težnje, a nerijetko i otvarao put istima, rušeći tabue i pomičući granice. 

Upravo zahvaljujući tome što je i nakon 135 godina postojanja jedan od najčitanijih časopisa na svijetu, ovoga će petka Aleksandra Orlić, glavna urednica hrvatskog izdanja časopisa Cosmopolitan ponuditi odgovore na pitanje 'Kako je Cosmopolitan mijenjao svijet?', a u sklopu LEAP Summita koji se ove godine bavi upravo medijima i tehnologijama koje mijenjaju svijet i biznis. 

Aleksandra Orlić glavna je urednica časopisa Cosmopolitan u Hrvatskoj, spisateljica i fotografkinja, koja se posljednjih dvadeset godina bavi medijima. Suvremeni mediji koriste puno veći broj kanala nego ikada prije i zato je set Aleksandrinih vještina izuzetno vrijedan. U sklopu svog posla bavi se stvaranjem sadržaja, pisanjem, uređivanjem, fotografiranjem, komunikacijom s čitateljima, dizajniranjem zanimljivih digitalnih sadržaja, radom na razvoju brenda, društvenim mrežama i pisanjem scenarija. Bit će zanimljivo čuti njezinu priču o tome kako se Cosmopolitan, kao jedan od najmoćnijih medijskih brendova u povijesti, s vremenom promijenio i zašto je bio i ostao jedan od najvećih pokretača promjena.

Aleksandra Orlić

Osim Aleksandre Orlić, o istoj će temi i ulozi koju je National Geographic odigrao u mijenjanju svijeta govoriti i Hrvoje Prćić, glavni urednik hrvatskog izdanja. Hrvoje je u medijskom biznisu cijeli radni vijek, gdje je svjetske događaje koji su mijenjali svijet doživio iz kuta nekoga tko treba istražiti činjenice i prenijeti ih čitateljima na zanimljiv način. 2003. postaje prvi glavni urednik časopisa National Geographic Hrvatska, kojeg uspješno vodi i danas.

Program LEAP Summita ove godine pažljivo je pripremljen kako bi pomogao mladim profesionalcima, digitalnim nomadima i studentima da iskoriste priliku i budu ne samo oni koji slijede promjene, nego i pokretači promjena. Tijekom dva dana, 14. i 15. svibnja 2021., LEAP Summit će, putem online programa, ispuniti svoju misiju da inspirira i educira buduću generaciju inovatora, poduzetnika i lidera.

Sudjelovanje na LEAP Summitu je besplatno, a moći će se pratiti isključivo online. Detalje prijave i dodatne informacije o predavačima potražite na službenoj stranici

Foto: Goran Čižmešija

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj