Lažu vas! Moguće je riješiti se celulita

01/04/2021

4 stvari su ključne!

1. Spriječite zadržavanje tekućine

Ovo je pravilo najvažnije jer ćete izbacivanjem viška tekućine iz masnih stanica dramatično smanjiti zadržavanje vode u lipidnom sloju. Zato morate izbaciti sol, unositi puno vode i jesti prirodne diuretike kao što su brusnice, komorač, celer i šparoge.

2. Sagorite masnoće

Iako i mršave žene mogu imati celulit, prekomjerna količina masnoća može pogoršati situaciju. Zato vam preporučujemo da se pridržavate dijete kroz koju biste unosile smanjeni broj kalorija dnevno, a nezdrave obroke zamijenile voćem, povrćem, ribom i žitaricama.

3. Hidratizirajte vašu kožu

Celulit izgleda još gore na dehidriranoj koži. Što više vode unosite u organizam, koža će vam izgledati glađe i manje će se vidjeti 'narančina kora'. Unosite dosta koštičavog voća, sjemenki, maslina i ribe jer su važan faktor u borbi protiv celulita.

4. Smanjite razinu estrogena

Estrogen utječe na stvaranje celulita tako što potiče stvaranje masnih stanice i zadržavanje tekućine. Zato je jedna od najznačajnijih namirnica u borbi protiv celulita - lan. Lan sadrži fitoestrogene koji normaliziraju previsoku razinu estrogena. Brokula, kelj, kupus i kelj pupčar također sadrže malu količinu fitoestrogena.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj