Kako svakog dana izgledati najbolje moguće? Držite se ovih savjeta!

23/07/2020

Kako svakog dana izgledati uredno i svježe, a ne djelovati prenapadno i neukusno...

1. Hidratizirana koža. Kako bi vam lice uvijek izgledalo zdravije i ljepše, veoma je bitno da svakodnevno hidratizirate kožu lica i vrata kremom koja vam odgovara. Time ćete izbjeći pojavu sitnih ljuskica koje mogu pokvariti kompletan dojam.

2. Sakrijte podočnjake. Ne želite na poslu ostaviti dojam vječito umorne osobe pa sakrijte podočnjake najbolje što možete. Korektor i puder odradit će svoje, a poradite i na svojim navikama spavanja.

3. Nikud bez maskare. Maskarom ćete naglasiti oči, a osim toga, djelovat ćete budnije pa je poželjno da je uvijek koristite.

4. Pravilno nanesite puder. Obavezno prije nego izađete iz kuće i odete na posao provjerite kako ste nanijeli puder, vide li se prijelazi na dijelovima gdje puder prestaje te jeste li ga možda nanijeli neujednačeno ili ste pretjerali s njim? Popravite situaciju dok možete.

5. Uredni nokti. Vodite redovito brigu o noktima. Neka uvijek budu uredni, pristojne duljine i lijepo nalakirani. Izbjegavajte na poslu predugačke umjetne nokte pune šara, uzoraka i raznih ukrasa.

6. Umjerena šminka na ustima. Ni slučajno se ne pojavljujte s kričavo crvenim ružem na ustima ili sličnim izražajnim nijansama koje su apsolutno neprikladne za posao. Koristite labelo, sjajilo ili ruževe u prirodnim i blagim nijansama koje će suptilno naglasiti vaša usta.

7. Izbjegavajte sjenila u bojama. Zapravo, izbjegavajte bilo koje napadne boje make-upa. Korisite one nježne i prirodne, a crvene, plave, zelene, ljubičaste, kao i smokey eyes, ostavite za večernje izlaske.

8. Oprezno s parfemom. Iako su uglavnom obožavani, mnogim ljudima smetaju intezivni mirisi i jednostavno ne vole parfeme. Koristite parfem, ali ga nanosite u pristojnoj količini i izbjegavajte općepoznate boliglavce koji su poznatiji zbog svoje snažne aure, nego zbog samog mirisa.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj