Kako sam provela ludi tjedan video-dejtanja potpunih stranaca

12/01/2021

Minutu dubokog disanja i dva gutljaja vina kasnije i bila sam prosvijetljena. Naime, čak 78 posto osoba tvrdi kako u prvih pet minuta upoznavanja osobe znaju postoji li među njima povezanost ili je dejt osuđen na propast. Pa, ako je video-dejtanje ono što je potrebno da uštedim večeri i večeri žalosnih izlazaka, onda računajte i na mene.

Tko god me poznaje, zna da sam uvijek bila za akciju kada su u pitanju ispitivanja novih trendova, aplikacija i načina na koje svi mi možemo upoznati nove potencijalne srodne duše (ili, u realnosti i uz malo sreće, zadovoljavajuće frajere za jedan malo uzbudljiviji vikend). Štoviše, ponosno sam izjavila kako sam spremna biti ta koja će usisati sve mrvice ideja koje nikako ne želimo ponoviti baš kako bi vama ostalo onih nekoliko koje doista vrijedi probati.

Zato sam, logično, na spomen Bumbleove nove opcije video poziva, uzela svoju najdeblju deku i sklupčala se ispod kreveta. Naime, ono što vrijedi znati o meni jest činjenica da, unatoč iščekivanju tridesete koja je iza ugla, još uvijek vješto izbjegavam telefonske pozive sa strancima odnosno unaprijed zapisujem na papir što moram reći budući da mi se mozak isključuje u trenutku kad s druge strane začujem prvo zvono. Ja i video pozivi sa strancima? Strpajte me u top. “Ma molim te!”, javlja mi se frendica nakon što sam joj sa svom sigurnošću najavila svoju rezignaciju s radnog mjesta kao i potencijalno preseljenje u šumu, daleko od tehnologije. “Cijelu se godinu žališ kako zbog Covida nisi imala niti jedan pošteni dejt! Ovako ni ne moraš izaći iz stana!” 

Iskreno, donekle je u potpunosti u pravu. Nijedan se loš spoj ne može mjeriti s onim uživo, onda kad već pri naručivanju aperitiva tražiš prvi prozor kroz koji ćeš iskočiti. Naposljetku, uvijek mogu zaustaviti poziv, blokirati ga i vratiti se svojoj dekici, zar ne? 

Minutu dubokog disanja i dva gutljaja vina kasnije i bila sam prosvijetljena. Naime, čak 78 posto osoba tvrdi kako u prvih pet minuta upoznavanja osobe znaju postoji li među njima povezanost ili je dejt osuđen na propast. Pa, ako je video-dejtanje ono što je potrebno da uštedim večeri i večeri žalosnih izlazaka, onda računajte i na mene. Vrijeme je za moju sagu.

Video dejt #1

Gospodin Sasvim Zadovoljavajući
Priznajem, potraga za kandidatom s kojim ću probiti led bila je nešto duža od očekivanog. Zapravo, ni sama nisam sigurna jesam li jednostavno imala problema s pronalaskom frajera koji bi mi se mogao svidjeti ili sam jednostavno kupovala vrijeme prije nego učinim nešto što se činilo kao najneugodnija stvar u mom životu. Onda sam naletjela na Danijela, šarmantnog arhitekta koji je, nakon samo nekoliko poruka, veselo prihvatio moj prijedlog za video poziv. Brzo sam popravila kosu i nanijela malo sjajila u nadi da neću izgledati kao da sam posljednji tjedan provela u svojoj sobi. Neću lagati, prvih nekoliko minuta bilo je neugodnije od slučajnog lajkanja šest godina stare fotke nove cure tvojeg bivšeg. Ukratko, razgovor sam započela blebetanjem o tome kako nisam našminkana, praktički ga prisiljavajući na preforsirani kompliment o tome kako izgledam super, nakon čega smo sljedećih 9 minuta proveli razgovarajući o njegovoj frizuri. Odjednom sam se opustila dovoljno da si oboje možemo priznati kako je razgovor video pozivom i više nego neugodan, ali i praktičan te smo oboje pristali izaći na koktele u nadolazeću subotu. Priznati ću vam, kemija je definitivno postojala, a nije nestala ni te večeri kad smo se prvi puta imali priliku družiti uživo. I, iako nam je to bio prvi službeni spoj, činilo se kao da se poznajemo već neko vrijeme. Odjednom mi je bilo drago što sam pristala na ovaj eksperiment. Video poziv s Danijelom poslužilo mi je poput foršpana za dobar film - onaj koji završava romantičnim poljupcem.

Video dejt #2

Noa ili kada bi Instagram filteri bili muška osoba 
Iako je već na opisu profila priznao da ne traži ništa ozbiljno, odlučila sam mu dati šansu jer nisam mogla odoljeti prilici da razmijenim bar nekoliko rečenica s frajerom koji izgleda kao grčki bog s filterom. Na nikakvo iznenađenje, Noa je odlučio kako za naš video dejt nije potrebno obući majicu. Duboko u sebi, činilo mi se da mu ne bi smetalo ni da sam popratila njegov primjer. Guste crne kose i tena kojeg bi se posramila i J.LO, Noa mi se predstavio kao Instagram model koji se trenutno pokušava probiti u glumačke vode. Unatoč prvom dojmu, bio je elokventan i pristojan, ali čini se i jako, jako svjestan toga koliko je zapravo lijep. Naime, jednom kad sam primijetila koliko se tijekom našeg razgovora namještao prema dobrom svjetlu promatrajući svoje savršene crte lica, bila sam sigurna kako nije čuo ni riječi onoga što sam mu ispričala o sebi. Posljednjih nekoliko minuta djelovalo je poput iscrpnog rešetanja o mojoj prehrani, načinu života kao i tome koliko redovito treniram. S najvećim (i vjerojatno najumjetnijim) osmijehom na licu, ispričala sam mu se i rekla kako moram završiti razgovor izmišljajući nekakav izgovor o tome kako moram obaviti hitan poslovni sastanak i kako ćemo se uskoro ponovno čuti. Iskreno, mislim da je bio previše zauzet promatranjem samog sebe da bi primijetio neiskrenost u mom glasu. Štoviše, pitam se zna li uopće da sam bila na drugoj strani njegovog ekrana?

 

Video dejt #3

Onaj koji je prvi predložio video poziv 
Sada već iskusna video-dejting frajerica, s punim sam se samopouzdanjem bacila na ispitanika broj tri (ne doslovno). Da bi stvar bila bolja, frajer broj 3 kojemu, za potrebe ove priče, nije potrebno čak niti lažno ime, sam je odlučio preskočiti obavezne tri i pol minute čavrljanja prije nego što se odvažim na jedino bitno pitanje u ovoj priči: “Što kažeš na jedan video poziv?”, i razgovor sam započeo tako da mi predloži isti i to jednostavnim “ ” emojijem nakon kojega je uslijedio upitnik. Preuzbuđeno i previše, previše naivno, odlučila sam prihvatiti njegov poziv. Na ničije iznenađenje, na drugom je kraju poziva stajao on, potpuno gol i u raspoloženju koje je davno preraslo prvi, drugi, a vjerojatno i sljedećih nekoliko spojeva. U panici sam bacila mobitel na drugi kraj sobe prije nego sam stigla ugasiti poziv. Dok sam dopuzala do mobitela ne bi li zauvijek blokirala frajera broj 3 iz telefona i svojih sjećanja, kroz zvučnik sam začula prigušeni glas: “Alo mala, je l' ti se sviđa?” Pa, kada već komuniciramo u emojima, moj je odgovor na to pitanje: .

Zaključak

Iako sam doživjela klasičnu početničku sreću, nisu svi frajeri s kojima sam se povezala bili previše sretni idejom da naš odnos u startu započne video pozivom. Štoviše, niz frajera nestalo je u trenutku kada sam spomenula svoju ideju poput Nikole koji tvrdi kako izgleda puno bolje uživo ili Kristijana koji “nije znao kako se kamera pali” (o, da). Iskreno, ne bih rekla kako će nova dejting opcija skočiti na popularnosti unatoč tome što nas sve aplikacije iz petnih žila mame da više nikad ne izađemo iz svojih kuća, ali ne negiram ni činjenicu kako je upravo ovaj način dejtanja idealna alternativa za one trenutke kad jednostavno ne želite trošiti skupi parfem na frajera koji “možda nije loš”. Pa, osim što sam uštedjela šminku, novac, živce i brdo vremena, čini se kako sam otkrila još jedan način na koji ću od sada pa nadalje uživati u potrazi za svojim idealnim frajerom, onim koji ne komunicira u emojima.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj