Ne možete si pomoći, i stalno kasnite na posao: Preispitajte ovih 8 navika!

28/12/2021

Vrijeme je da se bolje organizirate. Uz nekoliko malih trikova, bit ćete brzo spremni...

Gablec

Pripremite obrok za gablec s grickalicama i voćem i svime što ste planirali ponijeti večer prije. Čak i kad se disciplinirate i pripremite obrok događa vam se da ga zaboravite u frižideru? Doskočite problemu. Zalijepite post-it s podsjetnikom na vrata ili torbu u kojoj inače nosite hranu na posao postavite u blizini vrata, naravno praznu, a hranu premjestite iz frižidera netom prije polaska. Ako vam ni to nije dovoljno da biste se sjetili ručka koji čeka da ga pokupite, jedan originalan savjet s interneta kaže – ako ste vozač, stavite ključeve od auta u frižider pored pripremljene hrane. Bez njih sigurno nećete otići.

Odabir odjeće

Odaberite jedan ili dva outfit sa svim dodacima večer prije. Dobit ćete puno vremena ako na taj način izbjegnete kopanje po ormarima u potrazi za odjećom. Ako pak želite biti potpuno efikasni, prije nego što krenete pripremiti outfite provjerite vremensku prognozu na webu ili teletekstu.

Najvažnije stvari na jednome mjestu

Ovdje govorimo o beauty rutini. Ako sve osnovne proizvode koje koristite držite na jednome mjestu, neće vam se dogoditi 20 minuta sumanute potrage za ružem ili maskarom. Pospremite sve što vam treba u jednu ladicu ili košaricu, ovisno o uređenju kupaonice.

Pranje kose

Operete li kosu večer prije, dobit ćete brdo vremena. Samo tuširanje je brzinsko i gotovo za pet minuta. Kosu treba još dobro osušiti, napraviti frizuru... Uštedite si vrijeme i operite je prije spavanja.

Budite se u isto vrijeme

Vrlo je važno svaku večer otići na spavanje u isto vrijeme i buditi se ujutro u isto vrijeme svakog dana. Svi znamo koliko je bitna dovoljna količina sna, a buđenje u isto vrijeme učinit će vaše jutra jednostavnijim jer ćete se lakše razbuditi.

Brzinski make up

Ubrzajte proces. Umijte se i na lice nanesite kremu i zaštitu od sunca čim se probudite. Dok se oni još upijaju u kožu, počnite s četkanjem kose i pripremom "alata" za make up. Sređujte kosu u isto vrijeme. Jedna faza make upa, jedna faza uređivanja kose. Ako vam je potrebna inspiracija, na YouTubeu možete pronaći filmiće s uputama za brzinski make up.

Doručak

U jutarnjoj žurbi nemojte zaboraviti na doručak. Obrok u tom trenutku izgleda poput gubljenja vremena, ali on je neophodan za hranjenje uma i tijela jer pred vama je užurban dan. Barem sa sobom ponesite jogurt i neko voće pa to pojedite čim stignete u ured ako već prije ne nađete vremena.

Mislite na vrijeme

U fazama spremanja mislite na vrijeme. Ne znači da morate uključivati štopericu, ali s vremenom razmišljajte o raspoređivanju određene količine vremena za svaki dio pripreme. Ako se iz bilo kojeg razloga dogodi da ustanete kasnije, preskočite jednu fazu pripreme. Npr. pojedite doručak prije posla ili odaberite jednostavni make up koji ne zahtijeva previše vremena.

Mia Elliott

Novo

Komentiraj