Kako oduševiti na razgovoru za posao?

07/10/2020

Evo nekoliko savjeta i pravila kojima se trebate voditi kako biste ostavili dobar dojam, bili shvaćeni ozbiljno i dobili šansu za posao!

1. Sredite profile na društvenim mrežama

U današnje vrijeme poslodavci će pregledati i vaše profile na društvenim mrežama. Dojam koji ostavljate uživo, tijekom razgovora, jednako je bitan kao i ono što objavljujete na društvenim mrežama.

Još jedna važna stvar je fotografija u životopisu. Umjesto da snimite selfie i pošaljete tu fotku, potražite pomoć profesionalnog fotografa. Za životopis je neophodna fotografija na kojoj izgledate zrelo i ozbiljno.

2. Pričajte jasno i koncizno

Mladi ljudi zbog treme često upadaju u zamku korištenja žargona ili nerazgovijetnog izgovaranja riječi. Ako vam se to dogodi, usporite. Razmišljajte o izgovorenim rečenicama i izgovarajte ih polako. Nije loša ideja ni upisati tečaj za poboljšanje vještine govora.

3. Istaknite sva svoja postignuća

Nekome tko nikada nije imao "pravi posao" teško je imati veliko samopouzdanje kada priča o prethodnom radnom iskustvu. Prije intervjua razmišljajte o svim postignućima na prethodnim poslovima bez obzira koliko vam djelovala beznačajno. O  njima na intervjuu pričajte detaljno i s puno strasti.

4. Istražite

Prikupljanje informacija o kompaniji u kojoj konkurirate za posao veoma je važna stavka. Tako ćete impresionirati osobu koja vas intervjuira i ostavit ćete dojam zainteresiranog kandidata.

5. Budite pripremljeni

'Imate  li pitanje za mene?' Ovo je uobičajeno pitanje koje postavlja poslodavac na kraju razgovora. Čak i ako vam je sve jasno i baš ništa vas više ne zanima, odglumite zainteresiranost i uvijek imajte spremno barem jedno pitanje. Tako pokazujete da imate veliku želju za dobivanjem posla.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj