Kako napisati erotski roman?

27/04/2015

Mr. Grey može slobodno zamijeniti sivo odijelo i kravatu pidžamom i papučama jer došle su nove cure koje su napisale superhot priče.

Dobro došli u svijet tajnih klubova gdje žene maštaju, a klonovi Harryja Stylesa pružaju im seksualni užitak. Što, niste baš zadovoljni likovima i zapletom? A što kažete na to da sami napišete vruću priču ili, zašto ne, roman?

Kada je Mr. Grey na tren ostavio svoj bič i olabavio kravatu kako bi se oženio Anastasijom, ljubitelji erotskog štiva su se zabrinuli. Pa što će sada biti s nama? Srećom, stvar su spasili fanovi i ne sluteći da će postati novi hit autori. Anna Todd (25, Oregon, Ohio) sve donedavno bila je samo strastvena čitateljica trilogije, a kako se udala odmah nakon srednje škole i muž, profesionalni vojnik, često nije bio kod kuće, kratila je vrijeme pišući. I to ne na laptopu ili PC-u, nego na smartphoneu. A kako je strašno samotno čitati svoja djela na malom ekranu, stavila je svoje pričice na online platformu Wattpad na kojoj trenutačno možete čitati 75 milijuna priča na više od 50 jezika, postati svoje tekstove ili ih komentirati zajedno sa 35 milijuna korisnika. I tako je počelo.

Na 80. poglavlju njezine knjige “After Passion” strast je eskalirala te je autorica skužila da su čitatelji zaluđeni njezinim glavnim likovima - Tessom i Hardinom - pa su počeli tvitati o njima, postati fotke, video, play liste te sve više i sve brže tražiti nove nastavke. U jednom trenutku bivša konobarica skužila je da cijeli dan tipka jer je pisala pet sati u komadu kako bi gladnim čitateljima isporučila nove zaplete, a dva-tri sata komunicirala je sa svojim čitateljima online. “Tada sam shvatila da moja knjiga ima šest milijuna komentara i da nisam više samo groupie djevojka nego sam na pravom putu da postanem nova književna zvijezda.” Uostalom, ono što je u glazbi napravila pop kraljica Lady Gaga tepajući svojim slušateljima “Little Monsters”, to je u svijetu online knjiga napravila Anna Todd  s obzirom na to da je već bila oformljena velika grupa obožavatelja Afternators.

Ostalo je povijest. Velik kapacitet da postane nova uspješnica “Pedeset nijansi sive” prepoznali su i izdavači pa je online pričica došla u ruke lektora, ubačena je pravilna interpunkcija za koju u verziji za internet često nije bilo vremena, malo više seksa i uskoro je knjiga prevedena na 23 jezika. I, zanima vas što je bilo dalje, i ima li happy enda?

Zločesti dečko

A znate kako je to kada se piše erotski fan fiction (književna forma koja se voli inspirirati pop kulturom, filmovima, knjigama, svijetom slavnih)... Budući da je već od prvih poglavlja svima bilo jasno da je kao inspiracija za opasnog Hardina poslužio it boy Harry Styles iz benda One Direction, trenutačno se Anna mora baviti prijetećim porukama Harryjevih obožavatelja koji joj na Twitteru prijete sa #SuspendAnnaTodd ili #AntiAfter.

No Anna je, kao svaka Cosmo cura, vrlo samouvjerena i kaže da nema ništa protiv da svatko slobodno izrazi svoje mišljenje. Uostalom, ona je zaradila svoj prvi veliki iznos i naučila najvažniju lekciju u životu – možeš napraviti sve što poželiš, samo u to moraš jako vjerovati. Njezin sljedeći projekt je knjiga “Before”, a koji je vaš? Mislite li da možete krenuti njezinim putem?

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj