Jedva čekate da single danima dođe kraj? Iskoristite ih za osobni rast i boostanje samopouzdanja!

30/09/2021

Single dani sa sobom nose mnogo mogućnosti za zabavu i slobodu i za otkrivanje mogućnosti prije nego što odaberete svoj put i partnera s kojim ćete se smiriti.

Prebolite i pokrenite se. Na kraju veze uzmite si dovoljno vremena za žalovanje i liječenje. Ako to ne učinite, riskirate brz ulazak u vezu koja će vam služiti samo da prebolite onu koja je propala i ponavljanje isti pogrešaka.

Prilagodite stav. Tko kaže da je vrijeme bez muškarca potpuna pustinja? Ako imate dobre prijatelje i ispunjavaju vas posao koji radite i vaši hobiji, budite sigurni da je takav način života mnogo bolji nego vrijeme provedeno u lošoj vezi.

Suočite se s glavnim problemima. Ako očajno želite upoznati gospodina Pravog, riješite probleme koji su obično u pozadini toga. Oni uključuju nesigurnost i neprihvaćanje drugih takvima kakvi jesu. Iskoristite vrijeme kad ste sami za proučavanje ovih problema razgovrajući s prijateljima, čitajući o tim temama ili razgovorima sa stručnjacima. Preispitajte sumnje u vlastite mogućnosti i svjesno se otvarajte prema novim mogućnostima. Pronađite način za jačanje samopouzdanja od kupnje nove odjeće do redovitog vježbanja ili upisivanja tečaja kojim ćete proširiti svoje radne kvalifikacije. Što ste zadovoljniji sami sobom bolje za vas i vašeg potencijalnog partnera. 

Odbacite pesimizam. Nemojte se izgubiti u samosažaljenju i pesimizmu. Pazite se generaliziranja (Svi muškarci su loši), katastrofičnih razmišljanja (Nikad neću nikoga pronaći!), preuzimanja mentalnih filtera zbog kojih ćete vidjeti samo negativne stvari, preuranjenih zaključaka (Ne sviđam mu se) i označavanja same sebe (Gubitnica!). Ovi primjeri pesimističnog razmišljanja mogu vas dovesti u očajnu situaciju kada ćete u svakom muškarcu kojeg sretnete tražiti partnera. Pokušat ćete mijenjati svakog od njih umjesto da ih prihvatite takvima kakvi jesu. Jedino sebe možete mijenjati jer nitko ne može ispuniti vaše emotivne potrebe osim vas samih. Očaj vas može promijeniti na neprirodan i nezdrav način.

Uključite pozitivu. Uz svjesno pozitivno razmišljanje ostajete puni nade i rastu vaše šanse za uspjeh u vezi i na svim drugim poljima. Optimizam je usko povezan uz samopouzdanje. Dio njega nosimo u sebi, dok većinu možemo naučiti. Iako je je učenje u fazi tumaranja kroz ljubavnu pustinju nešto teže, ipak je moguće. Način na koji reagirate u nevolji dobrim dijelom ovisi o prošlim iskustvima, ali ako ste uglavnom bili žrtva ili gubitnik, to ne znači da se stvari ne mogu promijeniti. Malim koracima krenite prema promjenama. Ponavljajte si “Vjerujem u sebe”, nosite komad nakita koji vam je poklonio netko tko vas je volio kao podsjetnik da ste osoba koju je moguće voljeti ili se bavite bilo kojom aktivnošću u kojoj uživate bila kreativna ili fizička. Nema ničeg atraktivnijeg od pozitivne energije.

Pronađite svoj smjer. Teško ćete sami uočiti jeste li očajni. Zamolite obitelj i prijatelje da vam pomognu u detektiranju. Onda svjesno uložite trud u promjene. Ako se ipak opirete, potražite stručne savjete life coacha.

Napokon, izvucite se! Družite se s ljudima koji imaju način razmišljanja sličan vašem. Prihvaćajte pozive za izlaske i sami pozivajte ljude s kojima vam je ugodno na kavu, večeru, koncert, u kazalište… Budite otvoreni za sve mogućnosti, ali nemojte biti usredotočeni jedino na pronalazak prave ljubavi. Opustite se i dobro se zabavljajte. Ostalo će se dogoditi samo po sebi. A ako se i ne dogodi, sve dok ste sretni - nema veze.

Mia Elliott

Novo

Komentiraj