Kako je Instagram ubio stalkera u svima nama?

11/10/2019

Jeste li već primijetili promjene na svom Instagramu ili su vam nekako uspjele promaknuti?

Za sve one kojima je možda promaklo, od ovoga tjedna na Instagramu više nije dostupan takozvani 'Following Activity Tab' iliti mogućnost praćenja aktivnosti profila koje pratimo, a zahvaljujući ćemo smo dosad bez ikakvih problema mogli istraživati čije je i koje slike ON lajkao, koga je počeo pratiti i slično. 

Baš zbog prirode svog algoritma, ova je opcija omogućavala stalkanje kompletne aktivnosti nečijeg profila, bilo da se aktivnost dogodila prije 5 minuta ili 50 dana. Mnoge su veze pukle jer je netko shvatio da je partner lajkao nedopušteni sadržaj u gluho doba noći, ili je jednostavno primijećen preveliki interes za nečiji profil.

via GIPHY

Cilj da korisnici otkrivaju nove profile i sadržaje koji bi im mogli biti interesantni, a što je navodno i bila inicijalna ideja stalkerske opcije 'Following Activity Tab', sada je zamijenjena sa takozvanom 'Explorer page', puno prozračnijom i probavljivijom varijantom. Oni koji 'Following Activity Tab' nisu nikada koristili vjerojatno neće ni primijetiti njegov nestanak, a onima koji su itekako upoznati sa svime, dobro će doći odmor od stalkanja i paranoičnih ideja. Jednostavno se opustite i uživajte u onom što imate.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj