Kako izbjeći obješene grudi

17/02/2015

Gravitacija nije vaš jedini neprijatelj...

Pogrešan grudnjak, ali i nenošenje grudnjaka. Mnoge su studije dokazale kako mnogi grudnjaci jednostavno ne pružaju dovoljno potpore vašim grudima, a što s vremenom dovodi do opuštanja grudi. S druge strane, studija objavljena 2013. godine koja se provodila tijekom 15 godina otkrila je kako žene koje nikada ne nose grudnjak imaju čvršće i podignutije grudi od onih žena koje grudnjak nose redovito. Izbor je na vama!

Nedovoljno vode. Voda je s razlogom najčudesnije piće na svijetu. Nedovoljan unos tekućine učinit će vašu kožu suhom, grubom i opuštenom, i to ne samo na vašem licu.

Nedostatak zaštite od sunca. Volite nositi minijaturne topiće tijekom ljeta? Pobrinite se da obavezno nanosite kremu sa zaštitnim faktorom na svaki dijelić kože koji je izložen suncu. Sunčevo zračenje uzrokuje preuranjeno starenje kože, a s njim i opuštene grudi.

Pušenje. Jedna je studija dokazala kako pušenje pospješuje opuštanje grudi. Kako? Tako što pušenje uništava elastičnost kože, a upravo je elastičnost zaslužna za mladoliku i zategnutu kožu.

Varijacije u težini. Susrećete li se često s jo-jo efektom, odnosno ako vam tjelesna težina često varira, vaše će grudi ispaštati baš kao i ostatak vašeg tijela i organizma. Rastezanjem (debljanjem) vaša koža gubi elastičnost, a prilikom gubitka težine prvo ćete primijetiti topljenje vaših grudi.
Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj