Kako da postanete jutarnja ptičica

10/07/2018

U rano jutro iz kreveta vas mogu izvući jedino vatrogasci ili onaj prodavač koji se ispred vaše zgrade dere "krumpiraaa"... da kojim slučajem počne vikati "rasprodajaaaa"! Dok čekate taj sretni dan, držite se naših savjeta

Isprobali ste sve. Najglasniji alarm na mobitelu plus dvostruki snoozer (ponavljač alarma). Bez uspjeha. Ono što vama treba je "resetiranje" biološkog sata. Snoozer nije dovoljan. Kako to napraviti? Ovako.

ZAVARAJTE UNUTARNJI SAT Ustati sat ranije nego što ste navikli nije lako. Umjesto da šokirate organizam naglom promjenom, postupno ga navikavajte: svaki dan navijte buđenje deset minuta ranije, sve dok ne dođete do punog sata. Nemojte se opterećivati ranijim odlaskom na spavanje. S vremenom će se to prirodno regulirati. 

OBUZDAJTE SVOJE MISLI Već sam zvuk alarma na mobitelu u misli vam dovodi sve one zadatke koji vas taj dan čekaju. Još niste ni otvorili oči, a već ste pod stresom. Naravno da ne želite ustati! Umjesto toga, fokusirajte se na razmišljanje o lijepim stvarima koje vas čekaju taj dan- poput dejta sa zgodnim kolegom s posla, nove epizode omiljene serije ili izlaska novog broja vašeg omiljenog Cosmopolitana. To će vas potaknuti da iskočite iz kreveta brzinom svjetlosti. 

U TERETANU IDITE NAKON POSLA ILI PREDAVANJA, ALI NE PREKASNO. Vježbanje razbuđuje, pa se može desiti da se kući vratite čili i odmorni za višesatno noćno gledanje filmova,  no moglo bi vam se desiti da opet "zaglavite" budni do tri ujutro i drugi dan ne znate za sebe. Pomaknite popodnevno tjelovježbe na raniji termin. 

NABAVITE RADIO BUDILICU. Nema ničeg ljepšeg za razbuđivanje od genijalne glazbe koju ćete pojačati do daske!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj