Jesen je pred vratima, uhvatite se dovođenja stana (i života) u red!

19/09/2019

Ili što ne biste trebali imati u stanu...

Mnogima su dani nakon godišnjeg odmora najinspirativniji i možda više nego Nova godina prikladni za neke nove početke. Ako ste i vi među njima, a ne znate ni sami otkud biste krenuli, možda je najbolje da se za početak posvetite prostoru u kojemu živite. Ostalo će se zarolati samo od sebe. Ovo je popis stvari koje vam stvarno nisu potrebne!

Previše ukrasa. Koliko god nešto bilo dobro, koristi li se ili javlja u pretjeranim količinama, jednostavno postaje bezveze. Nemojte cijelu kuću obojati u istu boju, niti sve ukrasiti lutkicama, volančićima, cvjetovima ili bilo čime što vam padne na pamet. Imajte mjere u svemu.

Umjetno cvijeće. Daleko od toga da je svaki umjetni cvijet ružan ili da izgleda jeftino. Danas ih se može pronaći doista predivnih koji izgledaju toliko vjerno da nikada ne bismo pomislili da se ne radi o živom cvijetu. No suho cvijeće šalje negativnu poruku - njime kao da želite poručiti da ste jednostavno osoba koja odustaje i da za vas nema nade. A to nije poruka koju želite poslati.

Plišane igračke. Slobodno ostavite jednu ili dvije omiljene igračke koje imate još od djetinjstva ili koju ste dobili na poklon od drage osobe, no sve ostale izbacite naglavce iz stana van. Nije nimalo seksi vidjeti krevet pun plišanaca i lutki.

Inspirativni citati. Misli koje vas inspiriraju slobodno čuvajte u svojoj glavi. Ili dnevniku. Ili rokovniku. No nemojte ih lijepiti i ispisivati preko cijelih zidova, a posebice ne onih koji su na izrazito vidljivim mjestima. Oni djeluju pomalo isforsirano i poput očajničkog poziva upomoć. Ostavite se self-help pomagala i okružite stvarima koje vas istinski vesele.

Jeftina posteljina. Kvalitetna posteljina učinit će da se osjećate poput kraljice, a upravo je to ono što zaslužujete od svog kreveta, budući da trećinu života provedete u njemu. Svaka žena zaslužuje barem jednu finu posteljinu.

Nepregledne hrpe kozmetike i tipično ženskih proizvoda. Da se razumijemo, nemamo ništa protiv puuuno kozmetike, niti bilo kakvih pomagala za ljepotu, no snažno se protivimo svemu tome razasutom po cijeloj kući. Ne mora svatko tko dođe kod vas u trenu dobiti uvid u sve što koristite kako biste što bolje izgledali. Neke stvari ostavite u diskreciji svoje sobe, ili kupaone, uredno složene na jednom mjestu.

Obiteljske slike pored kreveta. Soba bi trebala biti samo vaša oaza, opuštajuća, ugodna te spremna za intimna druženja. A posljednja stvar koju želite je da vi ili on tijekom seksa gledate vašu mamu, baku, seku... Not sexy!

Kolaž fotografija vašeg ljubimca. Koliko god vaš ljubimac sladak bio, a vjerujemo da je sladak da ne može biti slađi, kolaži takvih fotografija, ako je vjerovati dizajnerima interijera, jednostavno nikad ne izgledaju dobro. Radije dajte izraditi jednu doista lijepu fotografiju i stavite je u lijepi okvir. 

Previše različitog namještaja. Previše stilski i koloristički različitih komada namještaja može izgledati zbunjujuće, napadno i neukusno. Stan uređujte skladno i slijedeći određena pravila o uređenju interijera. Tako ćete se u njemu ugodno osjećati i vi i svatko tko vam dođe u posjetu.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj