Krajnje je vrijeme da si razmazite guzu: Pronašli smo vježbe uz koje će zasjati u punom sjaju!

11/06/2021

Odradite svakog dana ove vježbe i garantiramo guzu o kakvoj ste oduvijek sanjali!

Iskorak naprijed

Stanite uspravno s rukama na bokovima. Jednom nogom napravite veliki korak naprijed, spustite se dolje savijajući koljeno pod kut od 90 stupnjeva. Vratite se u početni položaj. Ponovite vježbu 15 do 20 puta sa svakom nogom.

Bočni iskorak

Vrlo je sličan iskoraku naprijed. Umjesto naprijed desnom nogom iskoračite desno, a lijevom ulijevo i spustite se dok koljeno ne bude pod kutom od 90 stupnjeva.

Iskorak unatrag

Isti postupak kao i kod prethodne dvije vježbe, osim što radite korak unatrag. Pazite na ravnotežu. Vjerojatno ćete ovu vježbu morati izvoditi nešto sporije nego prethodne dvije.

Čučnjevi

Stanite uspravno s rukama ravno ispruženim ispred sebe i čučnite kao da ćete sjesti na stolac iza sebe. Stanite kada su vam bedra paralelna s tlom a koljena savijena pod kutom od 90 stupnjeva.

Podizanje nogu u ležećem položaju

Lezite na pod. Noge držite ravno i podignite jednu gore pazeći da je ne savijete u koljenu. Ramena, dlanove i kukove ne podižite od poda. Držite nogu gore pet sekundi. Ponovite vježbu deset do petnaest puta svakom nogom.

Stepanje

Niska klupica ili stepenica je sve što vam je potrebno. Pustite energičnu glazbu i jednostavnim koracima gore-dolje pratite ritam.

Bočno podizanje nogu

Lezite na bok, izravnajte tijelo i podbočite se na lakat. Podižite gornju nogu polako gore držeći obje noge u ravnima. Podignutu nogu držite u zraku 15 sekundi i potom je spustite. Ponovite vježbu petnaest puta svakom nogom.

Podizanje jedne noge

Stanite uspravno s rukama na bokovima. Polako podignite jednu nogu ispred sebe što ravnije moguće dok je stopalo u poziciji s prstima prema gore i zadržite je tako petnaest sekundi. Polako spustite nogu i ponovite isto s drugom nogom. Ponovite vježbu dvanaest do petnaest puta svakom nogom.

Pojednostavljeni most

Lezite ravno na pod s rukama uz tijelo. Savinite noge u koljenima. Podignite stražnjicu i držite je u toj poziciji 15 do 20 sekundi. Ponovite vježbu dvanaest do petnaest puta.

Stiskanje mišića stražnjice

Stanite uspravno spojenih nogu. Podignite se na prste, stisnite mišiće stražnjice i držite ih tako na pet sekundi. Spustite se u početni položaj.

Mia Elliott

Novo

Komentiraj