Beauty mitovi koji zapravo nisu totalni bullshit!

27/09/2021

Ovi su definitivno nešto više od tek bapskih priča...

1. Kosa može početi opadati zbog zategnutih punđi ili repova

Bilo koja frizura ovakvog tipa može dovesti do gubitka kose. I to gubitka u smislu da će opasti, ali više nikada neće izrastu. Čuvajte kosu, opustite taj rep!

2. Ako trljate oči, pravite bore

Trljanje očiju ne pravi bore odmah i sada. Ali vremenom, kako se koža tanji, tako ćete i primjećivati sve više bora u tom predjelu lica. Zato nemojte dopustiti da vam trljanje prijeđe u naviku.

3. Pivo je dobro za kosu

Ako koristite pivo kao tretman, to je dobar potez. Pivo jača vlasi – puno je vitamina i proteina koji pospješuju zdravlje i sjaj kose, dok je alkohol pročišćava. Jedino na što trebate obratiti pozornost je miris. Zato pivo nanesite prije šampona.

4. Određena hrana izaziva akne

Masna hrana, velike količine čokolade... Sve to dovodi do velikog broja akni na vašoj koži. Naravno, svatko drugačije reagira na različite stvari, ali svakako, uvijek je pametnije biti umjeren u svemu.

5. Parfemi se čuvaju u hladnjaku

Ni ovo nije mit! Ako ne u hladnjaku, neka to svakako bude neko hladnije mjesto. Tako parfem neće brzo ishlapiti i izgubiti miris zbog kojega ga i koristite. Također, vodite računa i o tome da parfemi, osim određene temperature, zahtijevaju i tamnije prostore.

6. Balzam za usne može izazvati ovisnost

Nije u pitanju stvarna navučenost na proizvod, nego se vaša koža poslije određenog vremena korištenja isključivo jednog proizvoda jednostavno navikne i traži samo to. Stoga nemojte pretjerivati.

7. Regenerator može poslužiti za pranje kose

I on, kao i šampon, sadrži sve što je potrebno da bi kosa bila čista. Ali imajte na umu da ipak ne sadrži dovoljno tako da ga umjesto šampona možete koristiti samo hitnim slučajevima. Ako imate jako suhu i oštećenu kosu, pranje regeneratorom može biti vaša karta za mekoću, ali ako imate masnu kosu, ovo nikako nije za vas.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj