Instant zadovoljstvo

11/03/2019

Pada kiša? Ne ustaje vam se iz kreveta? Znate da vas čeka važan sastanak na koji vam se bašne ide? Posvađali ste se s dečkom? Nemojte se
živcirati jer postoji nekoliko načina koji će vas začas pretvoriti u najsretniju osobu na svijetu

Čarobni zvuci

OMILJENA PJESMA I sami znate da univerzalni jezik svijeta, odnosno glazba, povoljno utječe na svaku našu moždanu stanicu. Zašto biste onda cijeli dan proveli bijesni ili tužni zbog sitnica? Pojačajte zvuk, pustite pjesmu koja vas uvijek oraspoloži i (ako imate priliku za to) – zaplešite! Smijeh Pomoći će čak i onaj proizveden nasilu. Smijte se sve dok u trbuhu zaista ne osjetite taj osmijeh koji pokazujete na licu.

GLAS MAME ILI NAJBOLJE PRIJATELJICE Kad im kažete sve što vam je na duši, osluhnite njihov ugodan glas. On će utjecati na smanjenje stresa i povećano lučenje oksitocina.

Šareni vidokrug

ZELENO Htjeli mi to priznati ili ne, tehnologija svakodnevno utječe na naše raspoloženje, i to nerijetko vrlo negativno. Za pozadinu svoga računala ili telefona odaberite fotografiju sa zelenim tonovima. Osim što je nijansa koja prevladava u prirodi, zelena je ujedno i boja srčane čakre pa je logično da će vam donijeti mir i ljubav.

ŽUTO Kupite nekoliko žutih odjevnih predmeta. Boja sunca potiče nas da razmišljamo optimistično i čašu uvijek smatramo polupunom. Obasjajte dan tkaninom u jarkim nijansama žute i negativna energija će se doslovno odbijati od vas.

Promjena Dovoljno je samo srediti radni stol kako biste osjetili olakšanje. No ako ste i dalje bijesni, predlažemo ličenje stana, nove dekoracije u prostoru u kojem boravite ili, ono najbolje, bacanje nepotrebnih stvari. Tako ćete se riješiti “duhova prošlosti” i omogućiti novim iskustvima da uđu u vaš život (da, tu podrazumijevamo i onog slatkog susjeda s petog kata).

Okusi sreće 

PREKID DIJETE Ako ste vječito na nekim dijetama i režimima prehrane, vjerojatno ste pod neprestanim pritiskom – što jesti, a što ne? Koliko kalorija ima u banani? Smijem li popiti kavu ili se ipak trebam odlučiti za limunadu?  Dopustite si da prekršite neko pravilo. Promijenite pogled na hranu i uživajte u njoj, a to nas dovodi do sljedećeg ukusnog koraka do sreće...

fsf

ČOKOLADA  Vaše nepce mora osjetiti čarobne okuse koji podižu raspoloženje, a znanstveno je dokazano da je kakao upravo jedan od njih.

Miris zadovoljstva

SVIJEĆA S MIRISOM VANILIJE Jedan od mirisa koji će vas najbolje opustiti jest miris slatke vanilije. Studije su pokazale da svijeće, kreme ili mirisni štapići ove mirisne note pridonose maksimalnom opuštanju živaca pa ćete biti manje napeti. 

MANDARINA Često podcjenjujemo moć ove slatke narančaste voćke. Osim što je vrlo ukusnog kiselkastog okusa, njezin nam miris pomaže da zaboravimo loše događaje i usmjerimo misli prema nečemu mnogo boljem – sadašnjem trenutku. Osim toga, miris eteričnog ulja mandarine može vam pomoći da budete ustrajni u svojoj dijeti.

ETERIČNO ULJE BERGAMOTA Miris ove biljke uklanja negativne misli i u trenu vas čini manje nervoznima. Nekoliko kapi ugodne citrusne note nakapa se na maramicu koju potom stavite ispod nosa i mirišete dok ne osjetite olakšanje.

Dodir radosti

KUĆNI LJUBIMAC Možda je to zbog njihova neodoljivog pogleda, možda je riječ o ljubavi koju osjećaju prema nama, a možda samo o bezbrižnosti koju sa sobom nose kamo god da se upute. 

SEKS Doista je jednostavno. Zgrabite svog partnera i bez riječi ga oborite na krevet. Spontani seks uvijek donese više strasti nego onaj planirani, a povoljan utjecaj na vaše napete živce nakon ljubavnog čina neće biti samo trenutačni – zadovoljstvo vas može držati u euforičnom stanju satima.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj