Hollywoodske laži o uspješnim ženama

14/10/2014

Romantične su nam komedije lagale o mnogočemu...

1. Uspješne žene su prezauzete za seks

U (američkim) filmovima uspješne su žene toliko zauzete da nemaju nimalo vremena za sebe, a kamoli frajere. Pa se na kraju nešto spetljaju s kolegom/asistentom budući je on jedina osoba koju redovito mogu viđati. To je najobičnije sranje, kenja vulgaris, baš kao i pretpostavke da uspješne žene ne mogu imati i karijeru i obitelj i ljubavni život. Mi možemo sve! Kad ima volje, ima i načina!

2. Jedino što vas može opustiti je seksi frajer

Baš poput Katherine Heigl u filmu 'The Ugly Truth' kada ju Gerard Butler izluđuje upravljajući nezinim vibrirajućim gaćicama na poslovnoj večeri. Nju to oduševi u tolikoj mjeri da odmah pada ničice, i odjednom je seksi i opuštena i nosi raspuštenu kosu.

3. Uspješna karijera podrazumijeva hladnu, apatičnu kuju

A ta hladna, bezdušna kuja uvijek nekako uspije od sebe otjerati najboljeg mogućeg frajera na svijetu, koji je spreman momentalno poginuti za nju. Naravno da se ispostavi da je sporedni glavni lik zapravo još bolji od onog otjeranog jer on još k tome ima i moć pretvoriti je u osjećajno živo biće.

4. Uspješne žene zapravo potajno mrze svoje karijere

Ma naravno, zašto bi itko bio sretan zbog super uspješne karijere koja ti priušćuje osobno zadovoljstvo zbog uspjeha, poštivanje od strane drugih i još k tome hrpu novaca?! Vjerojatno svakome dobro dođe malo odmora i predaha, ali daleko od toga da je netko super uspješnom karijerom duboko frustriran.

5. Budete li razmišljali samo o karijeri, završit ćete potpuno sami

Zašto je uopće nepisano pravilo da je apsolutno svakoj osobi potrebna veza da bi bila sretna? Baš kao što ne žele svi djecu, neki ne žele vezi i zadovoljni su upravo svojim životom takvim kakav je.

6. Uspješne žene uvijek misle da su podbacile kao majke

Mogućnost da svome djetetu osigurate siguran dom pun ljubavi, vrhunsko obrazovanje i razvijanje natruha svakog mogućeg talenta i potencijala definitivno vas ne čini lošim roditeljem. Osim toga, netko tko je dovoljno inteligentan da uspije postići zavidnu karijeru, dovoljno je inteligentan i da zna balansirati između bitnih stvari u životu.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj