Harry Potter kuharica savršen je poklon za sve obožavatelje omiljenog čarobnjaka!

16/11/2021

Povodom 20. obljetnice premijere prvog filma o Harryju Potteru, Lumen izdavaštvo pripremilo nam je prvo izdanje knjige Službena Harry Potter kuharica – Slane i slatke čarolije...

Scenograf Marijo Miše na jednu je večer Hrvatski državni arhiv pretvorio u Hogwarts, a sve ne bi li se u najčarobnijem mogućem okruženju prezentirala Službena Harry Potter kuharica – Slane i slatke čarolije koju je Lumen izdavaštvo izdalo povodom 20. obljetnice od premijere prvog filma te uzvanicima pružila prilika da degustiraju slana i slatka jela napravljena prema receptima. 

2

Svatko od nas, ako nije i sam obožavatelj najpoznatijeg engleskog čarobnjaka, poznaje nekoga tko spada u istu kategoriju. I baš iz tog razloga kuharica s receptima inspiriranim svijetom magije savršen je poklon obožavateljima Harryja, Hermione, Rona, te kuća Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff i Slytherin.

3

4

Pita „Grb Hogwartsa", Čarobnjački šah, Đumbirov dvorac Hogwarts, slani muffini - sove, palenta s perona 9 i ¾, Munjolike i metlobojske pogače, tart s Velikog jezera, krekeri Nimbus, lisnata Napadačka vrba, čarobnjački šeširi, pleteni džemperi od keksa, Dumbledoreove buhtle s limunom, Hapee birthdae Harry torte, krafne iz Medičarnice, slatki kruh od mandragore i Lunine duhočale od keksa samo su neke od maštovito osmišljenih kreacija koje će vas ostaviti bez daha i izazvati vam zazubice, a sadržavaju mnogo zdravih sastojaka i razne moguće zamjene za one koji su vegetarijanci i vegani, kao i za one koji su na prehrani bez glutena.  

5

6

I najvažnije za kraj, uzmite olovku (ili čarobni štapić, ako ga imate) i glasno izgovorite: “Svečano prisežem da nemam dobre namjere!” To će vas uvesti u pravo raspoloženje za isprobavanje potterovskih kulinarskih čarolija.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj