Garantiramo da je ovo vaša nova omiljena tjelovježba!

15/01/2018

Samo ovom aktivnošću potrošite gotovo 15000 kalorija godišnje...

Možete li vjerovati da ste istrčali maraton? Zapravo, vjerojatno ih godišnje odradite osam iako toga niste ni svjesni. A na tome možete zahvaliti Zari, H&M-u, Mangu i ostalim omiljenim brendovima što su vam to omogućili. Naime, znanstveno je dokazano da svaka žena prehoda 330 kilometara godišnje u shoppingu. Uz zadovoljstvo i sreću koju vam shopping priušti svaki puta, sada ste saznali da je dobar i koristan i za vaše fizičko zdravlje!

Britansko sveučilište potvrdilo je da čak i žene koje su najveće protivnice teretana i vježbanja prosječno prehodaju osam kilometara, dva puta tjedno, za vrijeme uobičajenog shopping izleta.

Odlazak u trgovinu po namirnice računa se jadnako kao i odlazak u vaš omiljeni butik, a statistika kaže da ženske shopping ekspedicije sagorijevaju 14.884 kalorije (67 čokoladica) godišnje. Dugoročno gledano, možete očekivati da ćete u svojoj omiljenoj razbibrigi prehodati udaljenost od Londona do Sydneya. Hodanje je odlično jer održava rad srca na jednakoj razini i pospješuje sagorijavnje masti i trošenje kalorija. Samo predlažemo da sljedeći puta u shopping poneste i omiljenu glazbu da vas motivira i potakne da hodate još brže!

Žene koje su sudjelovale u ovom istraživanju nosile su brojače koraka za vrijeme svog rutinskog shoppinga. Nakon obavljenog posla, pogled na brojač koraka izazvao je pozitivne rekacije. „Nikada mi nije palo napamet da za vrijeme shoppinga vježbam! Iako, sada vidim da ima istine u tome. Hodanje od trgovine do trgovine, istezanje kada želim dohvatiti nešto sa visokih polica, i na kraju jačanje mišića kada sve vrećice nosim kući. Puno je zabavnije od teretane, a ima gotovo jednak učinak. Sjajno!“, rekla je jedna od sudionica istraživanja.

Ne kažemo da odlaske u teretanu možete zamijeniti odlaskom u shopping, ali veseli nas činjenica da osim što potrošimo novac (koji nerijetko uopće nismo planirale potrošiti) radimo i nešto korisno za svoje tijelo. Osim uživanja u društvu najbolje frendice i biranju novih krpica i cipela sagorijevamo i kalorije! Hurraaaay!

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj