Dress-code je seksizam?

31/01/2017

Visoke štikle u opisu radnog mjesta? "Neprihvatljivo", kaže Engleska!

U prosincu 2015., Nicoli Thorp, zaposlenici u jednoj tvrtki je šef rekao da mora napustiti ured, i da joj za taj dan neće biti isplaćena plaća, jer je došla u ured u ravnim cipelama, umjesto u visokim štiklama. Ponuđena joj je i opcija da se može vratiti na radno mjesto ako za svoje novce kupi visoke štikle (u obližnjem modnom lancu, iza ugla zgrade gdje je ured), i da moraju biti barem 5 centimetara.

Razumljivo uznemirena, ova londonska recepcionerka i glumica nije prihvatila ovakvo ponašanje bez posljedica, te započela peticiju za engleski Parlament kako bi kaznili takvo seksistično “dress-code” ponašanje britanskih kompanijaPeticija koju je pokrenula postala je vrlo popularna, i skupila je preko 152,000 potpisa.

Parlament je, tim povodom, započeo istragu koja je otkrila koliko je žena ugroženo ovim regulativama na poslu, tj. od koliko se žena zahtijevaju ovakvi “dress-code”-ovi. Odjel Parlamenta zadužen za peticije, komitet na čelu sa Helen Jones, objavili su za BBC svoje rezultate istrage, “Vrlo je jasno, rekli su, da slučaj Nicole nije usamljen. Nimalo.”

Prije nekoliko dana, komitet za peticije pri Parlamentu je zajedno s komitetom za jednakost žena u društvu objavio svoj izvještaj u kojem se navodi i primjer Nicole Thorp koja je u tvrtci u kojoj je bila zaposlena (na neodređeno!) dobila detaljne upute: koliko puta dnevno mora nanovo nanijeti ruž za usne, koliko dena moraju biti njezine čarape, koje boje lakova za nokte su prihvatljive za radnu okolinu, a u izvještaju piše i da je tvrtka s takvim uputama zapravo kršila zakon. U izvještaju se također navodi da je “potrebna hitna akcija” kako bi se spriječilo i druge kompanije da izdaju takve upute svojim zaposlenicima.

“Niti jedan poslodavac ne smije diskriminirati radnike na rodnoj osnovi — to je neprihvatljivo i protuzakonito ," rekao je glasnogovornik za BBC. "Dress-code-ovi moraju biti razumni, i moraju vrijediti isti za muški i ženski spol."

Iako je ovaj izvještaj mala pobjeda za gospođu Thorp, (kojoj čestitamo, usput rečeno), on nam daje samo razloga za brigu: kako je u drugim tvrtkama?

Pripremio: Ivan Paradiković

Izvor: Cosmopolitan.com

Fotografija: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj