Draga, napiši mi nešto jako prljavo...

27/04/2016

Slijedi kratka škola pisanja erotskog romana u samo šest koraka. Vrijeme za polaganje ispita: kasno u noć

1. Smanjite očekivanja

Bit ćemo iskreni – dobar erotski roman ne treba osvojiti Nobela nego mora biti uzbudljiv. I zato, suzdržite se od krležijanskih rečenica i teških misli. Opise neba također preskočite. Hvala.

2. Uzori

Želite li ići u daleku povijest, škicnite kako to rade klasici kao Leopold von Sacher-Masoch, no ako više volite MTV generaciju, obavezno štivo je “Vlažne zone” Charlotte Roche.

3. Prvo priča, zatim seks

Zamislite da radite neki sočni kolač – prvo ćete napraviti dobru podlogu (čitaj kostur priče s radnjom koja se može prepričati), a onda ćete to sve začiniti seksi detaljima, zar ne?

4. Idealna glavna junakinja

Nećemo vam lagati, vaše čitateljice će vjerojatno većim dijelom biti žene i dobar dio erotskih romana ima glavnu žensku junakinju s kojom se čitatelji mogu identificirati, a kako ćete oslikati vaš mračni predmet želje, prepuštamo vama. Hm, da vidimo... Vaš dečko, susjed, šef ili možda slučajni prolaznik?

5. Da, naravno seks, ali nikako običan

Ako želite da čitatelji ne ispuštaju vašu knjigu iz ruku, pobrinite se da im ne ponudite seks poput onoga kakav imaju u svom krevetu. Ma ne, soft S-M je potrošen. Naš prijedlog – tajni seksi klub.

6. Sam svoj majstor

Što ćete napraviti s rukopisom? Možete ga poslati izdavačkoj kući i držati fige ili ga možete objaviti i sami. Kako? Proučite dobro stranicu neobooks.com, a onda skupite hrabrost i pustite ga u život.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj