15 navika koje morate steći prije nego uplovite u tridesetu! Nije sve više kao nekad...

16/05/2021

Sigurni smo da bi vam i mama savjetovala isto...

1. Suđe odmah nakon korištenja ubacite u perilicu, odnosno operite ručno. Nemojte dopustiti da vam se skupljaju hrpe.

2. Redovito nazovite roditelje i sudjelujte u njihovom životu jer će ih malo što učiniti sretnijima.

3. Svako jutro pročitajte novosti. Danas su vam uz pametne telefone doslovno sve vijesti na dlanu. Ostanite informirani i ponosite se svojim znanjem.

4. Povremeno kavu pijte doma umjesto da redovito odlazite u kafić. Samo si zbrojite koliko kuna mjesečno odnosno godišnje ostavite u kafićima.

5. Redovito vježbajte ili se barem svakodnevno istežite i razgibavajte. Osjećat ćete se i izgledati bolje.

6. Uvijek nešto donesite na zabavu na koju ste pozvani. Puno puta će vam domaćin reći da ne donosite ništa, no osnovni bonton nalaže da ne dolazite praznih ruku.

7. Jedite doručak. Doručak je najvažniji obrok u danu i vodite računa da njime svakodnevno započinjete dan i da bude kvalitetan.

8. Nastojte što češće sami sebi pripremiti zdravu večeru. Neko lagano meso ili riba, puno povrća i čaša vina puno su bolja opcija od pizze i cole.

9. Uvijek u torbici imajte kondome jer nikada ne znate kada će vam zatrebati, a seks bez zaštite nikako ne dolazi u obzir. Osim ako vi i vaš dugogodišnji partner baš želite bebača.

10. Vodite računa o tjelesnoj težini. Ne morate izgledati poput top modela, no pazite da imate zdravo tijelo i da ste u formi. Što budete stariji, to će vam to biti teže postići.

11. Odredite sebi period u danu kada nećete biti ni blizu mobitela. Jednostavno zaboravite da postoji i uživajte u svemu ostalome što vas veseli.

12. Vodite računa o namirnicama. Čim vam nečega nestane, dodajte to na popis za kupnju kako to slučajno ne biste zaboravili.

13. Svake večeri temeljito očistite lice i namažite ga hranjivom kremom. Vaša će vam koža neupitno pokazati svoju zahvalnost.

14. Stvorite zalihu maskara, ruževa i lakova za nokte koji vam odgovaraju. Znate da vam se obično dogodi da idealan proizvod često nestane s polica i prestane se proizvoditi. Kada pronađete proizvod koji sam savršeno odgovara, stvorite zalihu.

15. Odredite datum u mjesecu za plaćanje računa i pridržavajte ga se. Posljednje što vam treba je da se odjednom nađete u mrklom mraku kada vam se upali lampica i shvatite da ste zaboravili platiti račun za struju.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj