Promo

Djevojka iz SOS Dječjeg sela koja pomiče granice: Kristina Ivanuš poziva sve da se odazovu akciji!

02/06/2021

Da je u životu sve moguće, još nas je jednom podsjetila predivna Kristina Ivanuš – vrijedna i uspješna djevojka koja je odrasla u SOS Dječjem selu Lekenik.

O njoj su mediji pisali prošle godine kada je kao 21-godišnjakinja bila jedna od osam finalista za nagradu Hermann Gmeiner 2020. – a onda ju je i osvojila!  

 Ova nagrada dodjeljuje se svake dvije godine mladim osobama koje su odrasle u SOS Dječjim selima diljem svijeta, a njihova životna priča i postignuća mogu poslužiti kao uzor drugim osobama koja odrastaju u alternativnoj skrbi. 

Danas je Kristina Ivanuš studentica marketinga i komunikacija na Poslovnom veleučilištu u Zagrebu, ali i podvodni model. Upravo ju je bolest motivirala da se krene baviti sportom, a ono u čemu najviše uživa je ronjenje. Kristina obožava more, te sudjeluje u akcijama čišćenja jadranskog podmorja od sjevera pa sve do krajnjeg juga, a neke od najdražih podvodnih fotografija je snimila na Visu i Pelješcu. 

2

“Ne razmišljam o ni o čemu kada ronim. Samo uživam u ljepotama i ne mislim o problemima. More mi je uvijek inspiracija, zato mi je važno i dalje dijeliti ovu priču. 

Lijepo je imati podršku drugih, zato mi je posebno drago da su i drugi prepoznali akciju za SOS Dječje selo Hrvatska – mjesto koje je postalo moj dom, ali i dom mnogoj drugoj djeci”, poručila je Kristina. 

KRISTINA POZIVA NA AKCIJU – 1 KUNA OD PRODAJE RUČNIKA ZA SOS DJEČJE SELO HRVATSKA

Kako je njoj inspiracija more, tako je ona inspiracija i svima onima koje je dotakla njezina životna priča. 

Ljubav prema pravim vrijednostima prepoznala je domaća firma Wimax, a Kristina je postala i njihovo zaštitno lice za posebnu liniju organskih 100% pamučnih ručnika u bojama mora: morski val (plava i bijela), pijesak (bež), stijena (siva). 

3

Cijeloj priči dodana je i humanitarna nota, tako da će se od prodaje svakog ručnika donirati 1 kuna za djecu koja odrastaju u SOS Dječjim selima u Hrvatskoj. 

Kolekcija ručnika će biti dostupna na stalcima unutar velikih trgovačkih lanaca od 03.06.2021. do 01.09.2021. 

4

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 1992. godine i pruža brižan dom za 240-ero djece i mladih u SOS Dječjim selima Lekenik, Ladimirevci, te u četiri SOS Zajednica mladih. „Kristina, i mlade osobe poput nje, kruna su našeg uspjeha. Uspjeti u namjeri da djeca koja nam bivaju prepuštena na skrb postanu uspješne individue, naša je najveća nagrada. Drago nam je da je Kristina inspiracija ovom lijepom proizvodu, te da je bila poticaj za stvaranje novog partnerstva između tvrtke Wimax i SOS Dječjeg sela Hrvatska. Radujemo se nastavku suradnje i zajedničkom stvaranju naše misije -  obitelji za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi“, rekla je Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Da nam teška prošlost ne mora odrediti i tešku budućnost, još jedanput nas je podsjetila Kristina Ivanuš, djevojka koja nam svojim optimizmom i društvenim angažmanom svima može biti primjer!

 

Cosmopolitan.hr

Novo