Ako ste odlučili svom organizmu priuštiti temeljito čišćenje, donosimo vam savjete koji će vam pomoći

06/10/2021

Detoksikacija je odlična za vaše mentalno i fizičko zdravlje...

Povećajte unos vlakana u organizam

Jedite puno svježeg voća i povrća i cjelovite žitarice poput smeđe riže. Prehrana siromašna vlaknima usporava vašu probavu, a kada nemate redovitu stolicu, toksini se nakupljaju u vašem probavnom traktu.

Ograničite konzumaciju šećera

Prehrana s previše šećera onečišćuje organizam. Što više šećera konzumirate, to više inzulina poizvodi vaše tijelo. To pogađa vašu gušteraču i potiče umor. Nekontrolirana konzumacija šećera, osim što djeluje negativno na težinu, povećava i rizik od dijabetesa.

Pijte osam čaša vode na dan

Izbacite gazirana pića i zaslađene sokove. Voda poboljšava probavu i ublažava zatvor. Potiče čišćenje otpada iz organizma, među kojima su i toksini.

Budite aktivni

Redovito vježbanje stimulira cirkulaciju, a znojenje izbacuje toksine iz tijela.

Pijte zeleni čaj

Ovaj je čaj bogat antioksidansima i pomaže oporavak oštećenih stanica. Nekoliko šalica dnevno pomoći će vam u održavanju zdravlja i čišćenju od toksina. Uz te kvalitete ovaj čaj ima još jednu - potiče rad metabolizma, što je odlično ako želite izgubiti koji kilogram.

Jedite organski uzgojenu hranu

Organski uzgojena hrana ima višu cijenu, no znatno je kvalitetnija. U njezinu uzgoju nisu korišteni pesticidi zbog čega je puno zdravija. 

Razmišljajte "zeleno"

Toksini se ne nalaze samo u hrani koju jedemo nego i u sredstvima za čišćenje i sredstvima za osobnu higijenu. Svaki put kad ih upotrebljavate izlažete se utjecaju zagađivača okoliša. Možda vam nećete odmah naštetiti, ali dugoročno mogu utjecati na vaše zdravlje. Razmislite o ekološkim proizvodima koji imaju istu namjenu.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj