Bijeli zubi u trenu

16/06/2014

Vaši zubi mogu zablistati i bez skupocjenih izbjeljivanja...

1. Dobra pasta za zube

Koristite kvalitetne paste i zube perite nakon svakog obroka. Osim pasta za izbjeljivanje, na tržištu postoje i paste sa sitnim plavim pigmentima koji stvaraju sloj koji reflektira svjetlost te time stvara dojam bjeljih zubi. Povremeno zube izribajkte i sodom bikarbonom kako biste uklonili neželjene mrlje od hrane i pića.

2. Jabuka svaki dan

Jabuka je voćka koja je izrazito zdrava za desni, ali i koja pomaže u izbjeljivanju zubi. To je zato što jabuka sadrži maličnu kiselinu koja je obavezni sastojak proizvoda za izbjeljivanje. Ovu kiselinu sadrže i jagode pa u sezoni jedite njih.

3. Grickajte celer

Celer je za vaše zube dobar iz dva razloga. Prvi je da celer potiče proizvodnju sline, a slina prirodno otklanja mrlje pa ćete logično tome, imati manje mrlja po zubima. Drugi razlog je taj što sadrži celulozu koja djeluje kao prirodni piling koji čisti zube.

4. Konac za zube

Uvijek imajte u torbici konac za zube. Jer bez obzira koliko bijele zube imali, ne želite osmijeh upropastiti komadićem lješnjaka, špinata, sira ili nečeg drugog.

5. Prava boja ruža

Koristite kada imate priliku izražajne ruževe s plavim podtonovima poput crvenog ili boje vina. Izbjegavajte sve nijanse sa žutim podtonovima poput koraljnih i narančastih nijansi.

6. Koristite slamku

Kada god imate priliku, koristite slamku za piće. Time ćete smanjiti direktni kontakt pića koje ostavlja mrlje i samih zubi.

7. Pijte puno vode

Tijekom cijelog dana, a posebice odmah nakon konzumacije pića koja ostavljaju mrlje kao što su crveno vino, kava i zeleni čaj. Voda će koliko toliko pomoći u ispiranju površinskih mrlja u nastajanju.

8. Jabučni ocat

Svako jutro prije pranja usnu šupljinu čistite vinskim octom. Osim što ubija bakterije, uklanja i mrlje sa zubiju. Jednostavno popijte koji gutljat i mućkajte ga po ustima.


Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj