Prekid s najboljom prijateljicom: Kako ga preživjeti što bezbolnije?

08/04/2021

Nije lako, osjećat ćete se grozno, ali bit će sve ok...

Raspadi prijateljstava znaju biti osobito brutalna iskustva. Za razliku od ljubavnih brodoloma nakon kojih se najboljoj prijateljici možete isplakati na ramenu, kukati i analizirati, gubitak prijatelja vas ostavlja s osjećajem praznine i usamljenosti. Preboljeti ga nije lako, ali nije nemoguće. A evo i koji su najbolji načini!

1. Ne forsirajte završetak. Završetak je nešto što se treba dogoditi, ali je potrebno da on dođe prirodno, kada ste obje smirene. Ako ste i jedna i druga živčane i emocionalne, teško ćete si uspjeti reći i objasniti sve što smatrate nužnim bez da stvari eskaliraju.

2. Pronađite razloge za biti sretni. Prekidi prijateljstava ponekad su teži nego oni ljubavni. Želite li se oporaviti, slobodno kopirajte iste savjete što učiniti. Vježbajte, pronađite nove hobije, izražavajte zahvalnost prema svemu što imate, provodite vrijeme s drugim ljudima, uživajte i otkrivajte nove stvari.

3. Upoznavajate nove ljude, ali nemojte sami sebi stvarati pritisak pronalaženja nove najbolje prijateljice. Ako je prijateljica koju ste izgubili bila osoba s kojom ste neprestano provodili slobodno vrijeme, ne možete očekivati da će praznina koja je ostala biti odmah popunjena (baš kako što ne možemo imati novu vezu u kojoj provodimo svo vrijeme zajedno odmah nakon prekida). Snažnija povezanost koja će se dogoditi između vas i nekoga mora se dogoditi prirodno i spontano. Dok se ne dogodi, slobodno se družite i širite krug poznanstava.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj