Besmislene navike koje koče vaš napredak ka boljoj verziji vas!

08/10/2019

Želite li se riješiti negativnosti u svome životu, evo s čime biste trebali krenuti...

Zadržavanje odjeće koju ne nosite. Oslobodite svoj ormar i riješite se svega što niste nosili dulje od godine dana. Isprika 'možda ću to opet jednom obući' odavno ne prolazi!

Provjeravanje mobitela svakih 5 minuta. Osim što vam odvraća pažnju sa stvarnog života, konstantno provjeravanje mobitela može biti i poprilično nepristojno. Prijeđe li vam redovito provjeravanje Facebooka, Instagrama, mailova i svega ostalog u naviku, nećete ni primijetiti koliko ste zapravo često nepristojni.

Provjeravanje bivšeg na društvenim mrežama. Budete li ga redovito 'pratili', nikada ga nećete u potpunosti izbaciti iz svog života niti iz svojih misli. A gledanje njegovih fotografija s novom curom definitivno vam neće popraviti raspoloženje. Zaboravite da uopće postoji!

Neprestano dodirivanje lica. Znate i sami koliko ste nervozni kada primijetite novi prištić u nastajanju, a posebice ako je pred vama neki važan događaj i prilika u kojoj želite zablistati. Želite li divan ten, tome će svakako doprinijeti izbjegavanje dodirivanja lica. Jer su vaše ruke pravi mali rasadnik bakterija bez obzira na to koliko ih često prali. Bakterije su svuda oko nas, a zadnje mjesto gdje ih želite je vaše lice.

Emocionalno prejedanje. Uopće nije bitno borite li se s viškom kilograma ili ne, prejedanje svaki put kada se osjećate loše ni na koji način vam neće koristiti, kako vašoj liniji, tako i vašem zdravlju. Radije raspoloženje dižite vježbanjem, ili druženjem s prijateljima.

Prestanite sebe uspoređivati s drugima! Svi smo različiti i svatko od nas ima određene kvalitete, ali i mane. Konstantno uspoređivanje s drugima i gledanje po čemu su svi ostali uspješniji od vas samo će negativno djelovati na vaše samopouzdanje i fokusirati vas na vaše mane. Radije se fokusirajte na svoje vrline i sve ono u čemu ste briljantni!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj