Ako vas lovi kriza od same pomisli na jedan dan bez društvenih mreža, u ozbiljnom ste problemu!

27/02/2021

Jeste li ovisnica o društvenim mrežama?

1. Koliko puta dnevno odlazite na društvene mreže? Jesu li u pitanju sati ili minute? Ako provodite više vremena tamo nego u stvarnom druženju s obitelji i prijateljima, naša je preporuka - korak dalje od kompjutora!

2. Niste više u mogućnosti uživati u trenutku, bilo da ste u kinu ili šetate prirodom, a da ne pomišljate kako to trebate što prije objaviti. Posežete za mobitelom taj tren? Dobar razlog za pauziranje.

3. Provodite li više vremena za računalom “družeći” se s ljudima nego što ih viđate u realnom svijetu? Trebate promjenu.

4. Otkrivate li previše intimnih podataka? Mislite da ljude zaista zanima koliko često depilirate noge? Nadajmo se da to niste potkrijepili slikom. U svakom slučaju vrijeme je za povlačenje.

5. Na poslu nemate ograničenje korištenja interneta pa cijeli dan visite na društvenim mrežama balansirajući između statusa i dnevnih zadataka. Vaša je produktivnost smanjena, to vam je valjda jasno. Ovo je siguran znak da trebate početi s odvikavanjem, pogotovo ako sanjate o napredovanju ili povišici.

6. Ako provodite sate na tuđim profilima proučavajući detaljno svaku riječ i sliku, imate zaista ozbiljan problem. Ne samo da ste ovisni o društvenim mrežama nego ste se pretvorili i u online vrebačicu.

7. Niste u najboljem razdoblju života i kad se odlogirate, osjećate se još gore. Razumljivo ako ste saznali da je vaša prijateljica baš kupila novi auto, druga se priprema za putovanje, a vi razmišljate kako ćete platiti račune. Rješenje je jednostavno, nemojte se logirati neko vrijeme, barem dok vam se malo ne poslože stvari u životu i ne vrati vam se raspoloženje.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj