Afterburn efekt znači sagorijevanje kalorija i danima nakon vježbanja, a ovo su najučinkovitije metode!

27/09/2021

Mi lajkamo!

Intervalni trening. To je trening u kojem se izmjenjuju period intenzivnog vježbanja s periodima oporavka, što je odlično za potrošnju kalorija kasnije. Istraživanje je pokazalo da su ispitanici koji su imali intervalni trening izgubili devet puta više masti od onih koji su vježbali ujednačenim tempom.

Bicikliranje. Ako želite pronaći vježbu koja čuva vaš metabolizam čak i kad ste užasno lijeni, biciklizam je za vas. Ako želite udvostručiti potrošnju kalorija nakon treninga, odradite dva treninga dnevno u različito vrijeme, svaki u trajanju od 50 minuta.

Fartlek trčanje. Umjesto da 30 minuta trčite svojim ustaljenim sporim tempom, sada trčite 20 minuta na način da izmjenjujete sprint s polaganim trčanjem kako biste se odmorili. Istraživanja pokazuju da takav način trčanja udvostručuje potrošnju kalorija nakon trčanja u usporedbi s uobičajenim načinom.

Trening s utezima. Trening utezima neće samo poboljšati tonus vaših mišića, već je odličan i za potrošnju kalorija nakon treninga. Jedino je poželjno nemati period odmora između vježbi. Znamo da to zvuči kao najgora noćna mora, ali tako ćete osigurati potrošnju dodatnih 450 kalorija nakon treninga u usporedbi s treninzima s odmaranjem.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj