Zgrabite sreću. Ili prevedeno na Cosmo jezik: "Always look on the bright side of life"

17/02/2017

Ako je vjerovati znanosti, sreća je biti - žena!

Sreća je...

Već jako dobro znamo koliko je dobro (i ponekad teško) biti žena, a nova studija samo će to potvrditi. Izvještaj iz Britanskog nacionalnog ureda za statistiku otkrio je da je recept za sreću mačji kašalj, barem nama ženama. Budući da smo generalno sretnije od muškaraca. Blago nama!

Postizanje ravnoteže između poslovnih obaveza i uživanja u životu i slobodnom vremenu, jedan je od najbitinijih faktora za sretan život, a čini se da nama ženama postizanje te ravnoteže ide puno lakše nego našim snažnijim polovicama. 64% ispitanica bilo je zadovoljno balansiranjem između posla i slobodnog vremena, dok je zadovoljstvo oko istoga iskazalo samo 53% ispitanika.

Osim postizanja prethodno navedene ravnoteže, na zadovoljstvo životom utječe i vrijeme provedeno s prijateljima i obitelji, gledanje televizije, te odlazak na godišnji odmor. Nažalost, u životu si nerijetko ne možemo priuštiti sve ono što nas usrećuje. U upravo takvim trenucima, bitno je da brinete o sebi. A čini se da su i na ovom polju žene naprednije. Uz sve obaveze, nemoguće je biti sretan ako ste umorni, nezadovoljni nekim segmentom života ili bilo čime štovas muči. Dok se mi žene na mnoge načine trudimo održati i svoje mentalno zdravlje (između ostalog, i čitajući Cosmo), frajeri na ovom polju znatno zaostaju za nama (op.a. ako lansiramo Cosmo za njih, tko zna, možda i oni postanu sretniji).

Sretniji ćete biti i ako redovito vježbate (zahvaljujući serotoninu koji se ispušta tijekom vježbanja), redovito se seksate, ali i ako ste općenito optimistična osoba. Optimisti doživljavaju znatno više pozitivnih emocija, otvoreniji su za razna nova iskustva, komuniciraju više s bliskim ljudima i zadovoljniji su poslom i kolegama. Stoga zapamtite između ostaloga, always look on the bright side of life...

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj