Majka svojih pet kćeri uči o tome kako nevinost ne postoji. Postoji dublja priča iza toga...

17/03/2021

Viralni video primio je brojne kritike, ali i mnogima u potpunosti promijenio perspektivu.

Svi ćemo se složiti da ne postoji jedan način, jedna knjiga odnosno jedan put koji bi trebali izabrati pri odgoju djece. Štoviše, svi mi u roditeljstvo ulazimo poprilično nesvjesni onoga što nas čeka, ali s ciljem da naša djeca jednog dana odrastu u dobre, poštene i pametne mlade ljude.

Ipak, jedna je majka neplanirano izazvala veliku raspravu nakon što je priznala kako svojih pet kćeri odgaja u uvjerenju da “nevinost” ne postoji.

“Riječ je o patrijarhalnom konceptu koji je ženama nametnut kako bi ih se kontroliralo te kako bi se one, naposljetku, osjećale loše. Naime, samo zato što je neki frajer stavio svoj penis u vas u nekom trenutku u vašem životu, ne znači da ste odjednom manje vrijedni niti mijenja tko ste. Zapravo, taj čin ne mijenja ništa osim što se dogodio.

Seks je važan i uvijek bi trebao biti važan. S druge strane, seks nema nikakve veze s tim kako vam je bilo ‘prvi put’ niti taj prvi put mora biti čaroban. To je smiješno. Zbog ovoga me druge mame jako kritiziraju govoreći mi: ‘Ne misliš li da će tvoje kćeri zbog toga biti promiskuitetne?’

Kažem im ne. Odgajam ih da budu dobri ljudi, da imaju čvrste temelje i da su sposobne donositi vlastite pametne, inteligentne odluke i to ne samo zato što im je neka knjiga to rekla.”

@book_mama

♬ original sound - Your Mom

Video je do sada skupio 2 milijuna pregleda te preko 24 tisuće komentara s poprilično podijeljenim mišljenjima.

Jedna je osoba napisala: “OMG!!! Kao psiholog, za ovo imam samo riječi hvale!”

Druga je rekla: “Ovo bi trebalo biti novo normalno!!!! Upravo ste mi u 15 sekundi u potpunosti promijenili perspektivu. Ovo ima toliko puno smisla. Hvala vam.”

“Wow, iskreno nemam pojma što da mislim o ovome jer se u potpunosti kosi sa svim mojim uvjerenjima, ali postoji mogućnost da se to upravo promijenilo i sviđa mi se”, dodao je još jedan TikTokov korisnik.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj