7 stvari koje biste trebali napraviti svaki dan

03/04/2014

Neka vam ova lista pomogne da iz svakog dana izvučete maksimum...

1. Učinite nešto što vas usrećuje

Ovo je s razlogom prvo na listi jer nema ništa bitnije od toga da ste svakog dana sretni. Koliko god bili umorni, u nedostatku vremena ili zatrpani hrpom obaveza, svakog biste dana trebali napraviti nešto što vas istinski usrećuje. Slušajte glazbu, pišite, crtajte, fotografirajte, uživajte u filmu, šetnji ili slaganju Lego kockica, štogod da vas veseli.

2. Vodite popis obaveza

Dnevnik obaveza ili jednostavan popis stvari koje taj dan morate obaviti odličan su način da rasteretite misli, ništa ne zaboravite, ali i da se tijekom dana napunite motivacijom kada vidite puno toga prekriženog. Svake večeri sastavite popis sutrašnjih obaveza, a zatim bezbrižno otiđite na počinak.

3. Učinite nešto lijepo za druge

Kao što je bitno da svakog dana učinite nešto lijepo za sebe, bitno je i da učinite nešto lijepo i za nekog drugog. Nebitno da li je to vaš dragi, član vaše obitelji ili potpuni neznanac. Pomognete li nekome, osjećat ćete se bolje i zaraditi preko nekoliko karmičkih bodova. Plus, odličan je osjećaj znati da se netko zbog vas osjeća dobro.

4. Vježbajte

Ne morate svaki dan visiti u teretani, ali nastojte svaki dan ispuniti barem nekim oblikom fizičke aktivnosti. šetajte, trčite, rolajte, vozite bicikl, radite trbušnjake. Svaka je tjelovježba dobra i zdrava, a zbog serotonina koji se tijekom vježbanja oslobađa, automatski ćete se i osjećati bolje.

5. Budite uredni

Neka vam prioritet bude da svaki dan započnete običnim pospremanjem kreveta. Ne morate svaki dan raditi generalno čišćenje, no nastojte fizički kaos oko vas svesti na minimum. Tako ćete biti sretniji, organiziraniji i opušteniji i nećete morati gubiti živce zbog nereda koji vas dočeka kada se vratite doma ili kada ne možete nešto pronaći u gomili razbacanih stvari.

6. Isprobajte nešto novo

Raznolikost dokazano ispunjava i usrećuje ljude, stoga se pobrinite da svaki dan isprobate nešto novo. Ne mora to biti novi hobi ili zanimacija - putujte do posla rutom kojom se inače ne krećete, za ručak isprobajte novo jelo, dajte priliku nekoj seriji ili filmu koji niste pogledali. na taj ćete način izbjeći ponekad opasnu monotoniju, dosadu i rutinu.

7. Radite na ostvarenju svojih ciljeva

Kako vrijeme ne biste potratili uzalud, svakog dana se posvetite ostvarivanju svojih ciljeva i prioriteta. Oni najčešće zahtijevaju puno truda i odricanja, no koliko sebe u nešto uložite, toliko će vam se i vratiti. Neka vas motivira napredak i misli zbog čega to uopće radite. Jednog ćete dana biti ponosni i zadovoljni kada se osvrnete oko sebe i shvatite što ste postigli.

Photo credit: Profimedia 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj