7 razloga zašto bi menstrualna čašica trebala biti vaša iduća investicija

18/05/2020

Ako čašici za menstruaciju još uvijek niste pružili priliku, donosimo vam sve što o njoj morate znati te razloge zašto biste to trebali učiniti, ili barem ozbiljno razmisliti o tome!

INTIMINA menstrualne čašice

Iako se prva menstrualna čašica pojavila još davne 1937. godine, tek je posljednjih nekoliko godina počela osvajati tržište punom parom. Za one koji možda još uvijek ne znaju, u pitanju je čašica od medicinskog silikona koja skuplja menstrualnu krv i koja se potom prazni i iznova nosi. 

Ako čašici za menstruaciju još uvijek niste pružili priliku, donosimo vam sve što o njoj morate znati te razloge zašto biste to trebali učiniti, ili barem ozbiljno razmisliti o tome!

2

  1. Za razliku od tampona i uložaka, menstrualna čašica krv ne upija već se krv u njoj samo skuplja. Zahvaljujući tome, menstrualna čašica ne uzrokuje suhoću i iritaciju vaginalnog područja. 
  2. Intimina menstrualne čašice napravljene su od 100% medicinskog silikona, a zbog čega su antibakterijske i hipoalergene, perive, ne zadržavaju neugodne mirise i ne izazivaju osjećaj suhoće te jedna čašica traje čak 10 godina. Zbog svoje trajnosti, menstrualna čašica je ekološki osvješteno rješenje koje uvelike smanjuje količinu otpada koju svake godine proizvedemo. Naime, svaka žena tijekom života upotrijebi u prosjeku 12 000 menstrualnih proizvoda poput uložaka i tampona, pa kada jednom čašica za menstruaciju zamijeni jednokratne proizvode, računica je jasna.
  3. Čašicu za menstruaciju bez brige možete nositi 8 sati. A što znači da se ne morate brinuti oko pražnjenja čašice na poslu. Čašica će vam bez problema izdržati radni dan pa ju isprazniti i očistiti možete u ugodnosti vlastitog doma, ako vam ideja o pražnjenju na radnom mjestu slučajno stvara nelagodu.
  4. Zahvaljujući tome što je čašica dizajnirana prema anatomiji ženskog tijela i napravljena od materijala koji omogućuje stvaranje vakuuma koji sprječava pomicanje čašice, a time i curenje, ne morate brinuti oko toga hoće li vam čašica procuriti, niti morate nositi dodatnu zaštitu.
  5. Iako je u startu čašica za menstruaciju skuplja od uložaka i tampona, kupnjom čašice zapravo štedimo novac jer tijekom 10 godina ne moramo kupovati nikakve druge proizvode.
  6. Baš kao što postoje razne veličine i debljine uložaka i tampona, i čašice dolaze u raznim modelima pa ćete bez dvojbe pronaći onaj koji vam najbolje odgovara. Tako je recimo Intimina Lily Cup Compact prikladna za žene s niskim cerviksom s laganim do srednje obilnim krvarenjima, Intimina Lily Cup se može nositi čak 8 sati i odlična je za korisnice s višim cerviksom i obilnijim menstrualnim krvarenjima, dok je Intimina Lily Cup One, malenih dimenzija, ali velikog kapaciteta, savršena čašica za početnice. Osim spomenutih, tu je i genijalna Intimina Ziggy Cup - prva čašica za višekratnu upotrebu koja se može koristiti tijekom spolnog odnosa.
  7. U danima poput ovih kada svijet trese pandemija koronavirusa, kupnja i korištenje menstrualne čašice smanjuje potrebu za odlascima u dućan, a time i rizik od zaraze, jer samo jedna čašica, kao što smo već napisali, traje godinama. 

3

Za više detalja o svim modelima zavirite na stranicu Intimina.com, a omiljeni model potražite na policama DM-a. Za sve novosti iz Intimina svijeta, zapratite i njihove društvene mreže - Facebook i Instagram!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj