6 stvari za koje nema mjesta u zrelim godinama

06/04/2020

Neke navike bolje je da ostavite iza sebe, kao i tinejdžerske godine...

Nekultura pisanja

Možda štajaznam nikako ne volite pravopis, a ni gramatika vam nije jača strana... Ali pobogu, barem se potrudite pisati ispravno, posebice kada su službene korespondencije u pitanju. Izbjegavajte Caps lock, smajliće i sav ostali 'nakit' u porukama.

Neoprezna vožnja

Ok, ovo je nešto što nikada ne biste trebali prakticirati, bez obzira imali 19, ili 29. Ili 99. No mladenačku želju za dokazivanjem (koja je btw totalna glupost, ali nema veze... i sami ćete to jednog dana shvatiti! Znamo da smo dosadni...) još nekako i možemo shvatiti, ali glupiranje za volanom u kasnijim godinama, apsolutno nikako.

Bezvezna veza

Veza u kojoj ste samo zato da biste bili u vezi nema nikakvog smisla. Radije vrijeme dok ne naleti onaj pravi uložite u samu sebe. Učite, putujte, radite, obrazujte se, kulturno se uzdižite, zabavljajte se. Izbora je milijun i svi do jednog su bolji od gubljenja vremena na vezu koja vam apsolutno ništa ne znači.

Dopuštanje da vas netko naziva bebastim imenima

Bubica, bebica, micica i slični nazivi možda su bili slatki kada ste imali jedno 3 godine. Ma ok, i kad ste imali 5 ili 10. Ali u dvadesetima doista nema potrebe da vas netko tako zove - odrastate i to i vi i drugi morate shvatiti.

Ljubavni ugrizi

Nemamo ništa protiv opasno strastvenih i vrućih noći. Dapače! Još ćemo vas i motivirati da ih doživite i isprobate neke nove stvari. No nitko ne treba dan poslije gledati tragove po vašem tijelu, a posebice ne kolege s posla.

Zgodnica92@gmail.com

I sve varijacije na temu. U ovim godinama krajnje je vrijeme da otvorite e-mail adresu s vašim imenom i prezimenom ili barem samo s imenom. Zaboravite na zgodnice, pametnice, seksače i sve ostale 'nadimke' koji djeluju nezrelo i neprofesionalno.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj