6 situacija u kojima je apsolutno prihvatljivo da budete sebične

10/01/2018

Lijepo je kada se posvećujete drugima i dajete im pažnju, ali ponekad biste, ipak, trebale misliti samo na sebe…

Istraživanja su pokazala da malo sebičnosti s vaše strane može povećati vaše zadovoljstvo i sreću. Pritom ne mislimo da se trebate pretvoriti u ledenu kraljicu, nego samo na to da postoje trenuci u kojima je potpuno prihvatljivo, štoviše i poželjno, misliti samo na sebe.

1.

Vaša veza

Potraga za pravim muškarcem može biti dugačka i teška. Ali to ne znači da se trebate zadovoljiti prvim na kojeg naletite. Stav „bolje išta, nego ništa“ ne treba vas voditi kroz život. Ako on i njegovo ponašanje, poput otkazivanja u zadnji čas i izljeva ljubomore, nisu ono što vam odgovara, nemojte ga trpjeti. Zaboravite ga i ne gubite nadu.

2.

Vaše tijelo

Nemojte propuštati termine u teretani i fitness čak ni kada vas prijatelji zovu na druženje. Tih nekoliko sati tjedno vaše je vrijeme i neophodna relaksacija nakon posla. Prijatelji neće pobjeći, možete se s njima vidjeti neki drugi dan na kavi ili tijekom vikenda. Osim toga, treninzi pomažu lučenje endorfina - hormona sreće, što vas čini druželjubivijom osobom i boljom prijateljicom.

3.

Vaše vrijeme

Donošenje bitnih odluka može biti stresno, a predomišljanje može trajati predugo. Nemojte trošiti toliko vremena. Što god da je u pitanju, donesite odluku za pet minuta, ostanite čvrsto pri njoj i uživajte u ostatku vremena. Mučenjem oko odluke satima ništa ne dobivate, a rezultat je isti kao nakon kratkog razmišljanja.

4.

Vaš novac

Poklon za prijateljicu ne mora koštati previše. Za pravo prijateljstvo važno je samo da je od srca. Zato se nemojte osjećati loše što ste uštedjele na poklonu kako biste i sebi konačno kupile novu maskaru. To je potpuno u redu, posebno u ovo vrijeme kada novca uvijek nedostaje.

5.

Vaši prijatelji

Puno prijatelja pravo je bogatstvo. No, ako je društvo veliko, moguće je da se nećete sa svima slagati baš najbolje. Netko od njih vam je možda dosadan ili je naporan zbog potrebe da bude stalno u centru pažnje. Bolje je da se oslobodite takvih ljudi.

6.

Vaši talenti

Slobodno pokažite koliko ste talentirane. Budite samouvjerene i nemojte se stidjeti kada vam netko udijeli kompliment, već se jednostavno zahvalite.

Foto: Instagram

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj