6 navika sretnih ljudi

30/08/2015

(Koje, na vašu sreću, još uvijek stignete usvojiti...)

1. Vježbanje (skoro) svakog jutra. Znamo da je slađe meškoljiti se u toplom krevetu no vježbanje na početku dana višestruko je dobro za vas. Bit ćete smireniji i opušteniji cijelog dana, nećete morati u teretanu nakon stresnog dana na poslu, osjećat ćete se motivirano i ispunjeno i ono najbolje, od početka dana ćete si razinu endorfina dignuti u nebesa!

2. Uzimanje predaha. Rad, rad i samo rad s vremenom će dovesti do fizičkog, ali i psihičkog umora. Priuštite si vikend putovanja i trenutke opuštanja koji će vas napuniti energijom.

3. Tko ne riskira, ne profitira. Usudite se ponekad učiniti nešto što izlazi iz vaše rutine i zone sigurnosti. Prije ili kasnije će upaliti! Najgore je žaliti što nešto uopće niste niti pokušali.

4. Zahvalnost. Umjesto da ste stalno žalite na sve ono čime niste zadovoljni, fokusirajte se na sve ono što imate i što vas čini sretnom. Zapamtite da je u životu najvažnija ispravna perspektiva!

5. Postavljanje ciljeva. Na dnevnoj bazi planirajte što sve želite ostvariti. Kada na kraju svakog dana, tjedna, mjeseca ili godine shvatite koliko ste toga i ostvarili, osjećat ćete se zadovoljnije te ćete imati istisnki osjećaj kontrole nad svojim životom.

6. Osmijeh. Smijte se, iskreno, od srca, što je više moguće. Smijeh je najbolja moguća zarazna stvar na svijetu!Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj