6 laži o strijama u koje i danas vjerujemo

23/02/2021

Problem su mnogim ženama, no znate li koje su najčešće zablude o njima?

1. Samo trudnice dobivaju strije

Kod trudnica se bilo više ili manje pojavljuju strije, ali one se pojavljuju i kod ostalih ljudi ako se naglo udebljaju ili naglo smršave.

2. Strije se mogu spriječiti

Rizik nastanka strija smanjit ćete jedino ako pazite na svoju prehranu i držite svoje kilograme pod kontrolom. Radikalne promjene na težini svakako će dovesti do nastanka strija.

3. Tijekom trudnoće strije se pojavljuju samo na trbuhu

Strije se u trudnoći najčešće pojavljuju na području trbuha jer se tamo koža najviše rasteže, ali one se pojavljuju i na grudima, stražnjici, bedrima, ali i nadlakticama.

4. Kad smršavite strije nestanu

U nekim slučajevima je to točno, ali kad se strije jednom nastanu, velike su šanse za njihovu ponovnu pojavu, jer se rastegnuta koža teško varaća u prvobitno stanje.

5. Strije mogu nestati i uz povremenu upotrebu krema

Da biste se riješili strija, morate biti izuzetno uporni i disciplinirani, osobito ako koristite samo kućne tretmane kremama. Važno je kreme nanositi dva puta dnevno na zahvaćena mjesta. Kreme neće toliko djelovati na već postojeće strije, koliko preventivno na njihov nastanak.

6. Mala djeca i tinejdžeri ne mogu dobiti strije

Upravo je u tim dobnim skupinama učestala pojava strija, a najčešće je uzrokovana naglim rastom. Međutim, oni su još u razvoju pa njihove strije izblijede brže nego kod odraslih.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj