5 trikova koji će vam uštedjeti novac!

14/01/2020

Razmislite o svakom satu pilatesa s kojeg ste izostali i o trulom povrću koje ste bacili iz frižidera – sve je to novac koji ste mogli uštedjeti.

 Nosite cipele s visokim potpeticama kad idete u šoping. I to najvišim koje imate. Istraživanje Sveučilišta Brigham pokazalo je da su kupci koji su se morali koncentrirati na održavanje ravnoteže bili skloniji kupnji proizvoda srednje cijene i uspješnije izbjegavali skuplji izdatak. Istraživanje se odnosilo na povezanost  tjelesnih senzacija i donošenja odluka. 

 Grozite se skupih rundi na subotnjim izlascima? Priredite zabavu kod kuće. Pozovite društvo k sebi i napomenite da svatko donese neko piće, a vi pripremite nešto jednostavno, poput kanapea sa svježim sirom i krastavcima (jednostavno i ukusno, mljac). Poslije možete izaći, ali nećete potrošiti na fast-food, a i jedna runda pića vjerojatno će vam biti dovoljna.  

 Razmišljajte o svom novcu i uvijek budite svjesni koliko gotovine imate.  Nemojte nam reći da ima ljepših stvari o kojima biste razmišljali (znamo mi to dobro), ali ako znate s koliko točno novca raspolažete, nećete se zalijetati s trošenjem (a i izbjeći ćete šok kad shvatite da više nemate ni lipe). Isplanirajte svoj dan i ponesite onoliko gotovine koliko mislite da će vam trebati te zaobilazite bankomate.

 Napravite popis za kupnju i nikad u trgovinu nemojte ići gladni. Ponesite gotovinu, a karticu ostavite kod kuće da biste izbjegli kupovanje nepotrebnih, ali primamljivih stvari. Posebno se pazite zamamnih mirisa fast fooda i pekarnica, gdje ćete za puno novca dobiti uglavnom prazne kalorije. 

 Pročitajte deklaracije na odjeći i vidite možete li je održavati kod kuće ili ju morate nositi na skupo kemijsko čišćenje. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj